Skip to main content

Posts

Slug: Aman

Assslamualakum. alhamdulillah. rini hari last.sok cuti. Chinese new year kan?x berapa bz skit hari ni sebab tenang skit xda gangguan Gangguan macam mana tu ..aku x ceritala. kang ada yang baca..naya..😁.
Teringat satu perkara tadi. bebudak2 ni cerita pasal bonus.entahla nak kesian pn ada, kelakar pn ada. yela semuanya macam menunggu.ibarat menanti buah yang gugur, tapi x jatuh2..🤣🤣  entahla tak tau nak cakap apa..tapi dari pemahaman akula..sebab memandangkan aku ni pn ada ramai kawan cina. my housemate pn cina hokkay.🤣 so setau akula housemate aku ni cakap selalunya orang cina akan bagi 'durian runtuh' sebab tu saja cara dia menghargai pekerja2..x kisahla bangsa apa sekalupn..aku pn dengar jugakla..sebab nak bt macam manakn..so lantak sajala..who r yus kn sajala bonus..cuma klu ada tu ada jugakla niat tu kn...ha..
cerita2 pasal bonus tadi..tetiba my bosss cakap macam ni.
"Susahla macam ni, semua orang bersusah payah bekerja..macam SI FADLEY 😂😂😂'
Terfikir jugakl…
Recent posts

Slug: Malas

13:06PM.Assalamualaikum. semalam lagi nak update blog tapi tula.malas mahu buka laptop, buka beg, keluarkn laptop lagu..duh.😏😏 so hari judt update terus dari hp sajo.baru terfikir tadi dah ada stylus patutnya senangla kn...hehehe..nasibla benda alah ni wujud lagi..sebab zaman2 orang berstylus ni..zaman2 orang tengah berPDA lagi kan.
Semalam kawan ajak gi cinema jugak tapi betul2 semalam tu kemaladan melanda.So hari ni ni alhamdulillah hari jumaat dah kn.sok sabtu.hehe 😀😀.xda buat apapun hari ni..yang baiknya...boss aku tu cuti. wahh bagus tu...haha (gelak tutup mulut).  jadi kalau xda apa2 nanti..aku stidy la kot. takutla wak. assignment satu apa pn tak carik lagi..dah la kena banyak membaca..macam biasa tak tau bila nak berubah lakn..hmmm..ckp pasal belajar ni. benang jugakla sebab lokasi pembelajaran tu x tukar- tukar pn lagi..hanat btlla..aku yg request aku jugak ka yang kena check?🤔 yang tukang mengurus tu pn x taula..kejap2 bt marketing la..kejap2 cutila..kejap tunangla..ke…

Slug: Semeter 3 (bahagian 3) - MCC

9:56PM. Assalamualaikum bloggie. Aku berasa nak cecepat bloggie update ni sebab kejap lagi berasa nak keluar kejap g cinema hehe. sekarang ni x boleh nak gembira sangat bloggie sebab ada beberapa orang tersayang sedang x berapa nak sihat, ni pun dah stop keluar memalam duk rumah sahaja dan menelaah buku-buku pelajaran..gituuuu hahah.
xdala bloggie saja nak kongsi sedikit kegembiraan, ya la, nak kongsi bersama pasangan, alhamdulillah aku masih single..eh.Jadi kongsi sini sajala, kot2 adala dua tiga orang kawan terbaca bolehlah tersenyum sama. Tapi bukan ada apapun nak kongsi keputusan exam saja. alhamdulilah bloggie, semester lepas result dah keluar dan alhamdulillah Gred yang di ingini mencapai lebih apa yang disasarkan. Gred apa tu, aku x bagitau la, kecuali yang bertanya sahaja, takut la macam poyo pulakkankan. Jadi macam tu la. semuanya berjalan lancar dan kira x sesia jugakla bersengkang mata ngadap laptop buku sambil ditemani latte-latte kesukaan heheh. adalah tadi update status…

Slug: Semester 3 (Bahagian 2) - MCC

11:21PM. Assalamualaikum. Macam biasa bloggie. super penat yang amat! apa yang aku fikir sekarang kerja carik rezeki biaya pelajaran dan untuk orang-orang tersayang chehhh heheeh. Hari ni nak cerita skit pasal hal-hal berbangkit pasal pendaftaran hari tu kan. Aku tak taula sebab issunya ini dah macam semakin 'besar' sampai melibatkan orang-orang atasan. asalnya aku ni nak jugakla selesaikan cara-cara santai, tak tau pula hal-hal sebegini sampai ke orang-orang atas. untuk memendekkan cerita aku cerita jugakla apa yang terjadi dan apa yang aku rasa terhadap sesetengah staff yang menguruskan hal-hal aku nih. Ya Allah im so student baru nak up ok. aku mengadu jugakla apa yang berlaku sebenarnya  yet aku pinta dengan puan tu untuk tidak menyalahkan staff berkenaan. bukan nak tunjuk baik pn, sebab malas la nak panjangkan issue. ok part ni setel, dah drop satu subjek dan untuk semester ni aku ambil dua subjek ja: 
1)CORPORATA MEDIA RELATION
2) ISSUE AND CRISIS MANAGEMENT
Aku pn buka…

Slug: Semester 3 (bahagian 1) - MCC

11:52PM, Assalamualaikum. ehh..masa-masa ni macam ni la baru la sesibuk nak online kan?heheh xdala, tadi nak tak nak ja online sebab tadi dah bebaring atas katil tadi then teringat pulak kat bawah tadi nak makan kek la, nak lock gate la, lock pintu la haaaduuhhh malasnya, aku..tapi ku gagahkan jua dan berjaya jugakla. lepas tu fikir lagi nak tau tak online, sebab perancangan asalnya dalam otak ni mahu masuk website uni, tetengok la kot ada update-update terkini? hmm tengok emel, ok emel berbalas, kandungan emel tu sebab pasal pembayaran berapa aku kena bayarla apala..hmmm..kehidupan sangat.
Jadi macam ni la, duduk kejap online, alhamdulillah ada jugakla update-update terbaru kat website uni tu. alhamdulillah jugakla, not official im in sem 3 sebab result exam x keluar-keluar lagi. Liat sangat nak keluar haihhh..tak tau la. tengok lagi page lain, ok aku dah daftar tiga subjek semeser ni , subjek-subjek tu:
1) CORPORATE MEDIA RELATION 2) ISSUE AND CRISIS MANAGEMENT 3) CORPORATE SOCIAL …

Slug; Bosan

11:50PM. Assalamualaikum. cadangnya tadi nak tido, tapi hati ini rasa tak sedapla pulak sebab satu hari ini, aku memikirkan keputusan peperiksaan. Aduh bila la nak keluar tak taula, perasaan ni macam acah-acah santai tapi debar-debar...acaner tu? haha. tak tau la exam kali ni wak, macam tak yakin ja. macam ada sesautu yang berlaku tapi entahla. 
So tadi buka la kejap website uni tu. Boring! kekononnya nak jugakla update profile tu nak letak gambar-gambar tapi macam malas la pulak.
Isnin tadi kerja macam biasa, kalau ada sesiapa yang terbaca status kat mana-mana tu, dengan sukacitanya aku nak bagitau Isnin sampai Jumaat sememangnya hari-hari boring, bangun pagi, mandi pergi kerja, pulang kerja, goshhh..boring dan terpaksa. kadang- kadang kesian jugakla member/awek aku dekat admin department tu sebab kalau aku dah stat mengeluh dan mendengus tu faham la dia tu haaha.
 bukanla aku x mau majukan diri, tapi xtaula caner nak start, kalau mau cakap pasal kemajuan pun, sambung belajar la kot…

Slug: 2018/35

Assalamualaikum. Ya Allah its been a while kan? gosh lamanya x enter disini merempan meratip bagai kan? haaha.. last entry ritu masa raya hari tu kot. lepas  tu senyap. hmmm baru sebenarnya buka laptop tu pun sebab sebab mau register course untuk  semester akan datang. sebelum ni ada jugakla bukak tapi sebenarnya aku terlupa  password hahahaha...
Mungkin rezeki hari ni la kot, my birthday and tetiba i gogle cari baliok my blog and masuk password dan terus dapat masuk, terus jugakla aku menyesave. hmmm 2018 kan. tak rasa betul, macam cepat sangat masa berlalu-laluan.  Aku ni ada satu tabiat, masuk new year mulala counting days cuti, especially cuti perayaan haaha, macam lucu..haha
Alhamdulilla, kehidupan macam biasa, adala naik turun, kalau nak ikut kemajuan pn, sambung belajar tu ja la, lelain tu gitu2 jugakla, pergi kerja balk kerja lepas tu, tidur. kalau ikut perubahan pun study tu sajala, belaajrla apa yang patut. tapi nantila cita pasal study.
Alhamdulillah hari ni aku secara ras…