Skip to main content

Posts

Slug: Semester 3 (Bahagian 2) - MCC

11:21PM. Assalamualaikum. Macam biasa bloggie. super penat yang amat! apa yang aku fikir sekarang kerja carik rezeki biaya pelajaran dan untuk orang-orang tersayang chehhh heheeh. Hari ni nak cerita skit pasal hal-hal berbangkit pasal pendaftaran hari tu kan. Aku tak taula sebab issunya ini dah macam semakin 'besar' sampai melibatkan orang-orang atasan. asalnya aku ni nak jugakla selesaikan cara-cara santai, tak tau pula hal-hal sebegini sampai ke orang-orang atas. untuk memendekkan cerita aku cerita jugakla apa yang terjadi dan apa yang aku rasa terhadap sesetengah staff yang menguruskan hal-hal aku nih. Ya Allah im so student baru nak up ok. aku mengadu jugakla apa yang berlaku sebenarnya  yet aku pinta dengan puan tu untuk tidak menyalahkan staff berkenaan. bukan nak tunjuk baik pn, sebab malas la nak panjangkan issue. ok part ni setel, dah drop satu subjek dan untuk semester ni aku ambil dua subjek ja: 
1)CORPORATA MEDIA RELATION
2) ISSUE AND CRISIS MANAGEMENT
Aku pn buka…
Recent posts

Slug: Semester 3 (bahagian 1) - MCC

11:52PM, Assalamualaikum. ehh..masa-masa ni macam ni la baru la sesibuk nak online kan?heheh xdala, tadi nak tak nak ja online sebab tadi dah bebaring atas katil tadi then teringat pulak kat bawah tadi nak makan kek la, nak lock gate la, lock pintu la haaaduuhhh malasnya, aku..tapi ku gagahkan jua dan berjaya jugakla. lepas tu fikir lagi nak tau tak online, sebab perancangan asalnya dalam otak ni mahu masuk website uni, tetengok la kot ada update-update terkini? hmm tengok emel, ok emel berbalas, kandungan emel tu sebab pasal pembayaran berapa aku kena bayarla apala..hmmm..kehidupan sangat.
Jadi macam ni la, duduk kejap online, alhamdulillah ada jugakla update-update terbaru kat website uni tu. alhamdulillah jugakla, not official im in sem 3 sebab result exam x keluar-keluar lagi. Liat sangat nak keluar haihhh..tak tau la. tengok lagi page lain, ok aku dah daftar tiga subjek semeser ni , subjek-subjek tu:
1) CORPORATE MEDIA RELATION 2) ISSUE AND CRISIS MANAGEMENT 3) CORPORATE SOCIAL …

Slug; Bosan

11:50PM. Assalamualaikum. cadangnya tadi nak tido, tapi hati ini rasa tak sedapla pulak sebab satu hari ini, aku memikirkan keputusan peperiksaan. Aduh bila la nak keluar tak taula, perasaan ni macam acah-acah santai tapi debar-debar...acaner tu? haha. tak tau la exam kali ni wak, macam tak yakin ja. macam ada sesautu yang berlaku tapi entahla. 
So tadi buka la kejap website uni tu. Boring! kekononnya nak jugakla update profile tu nak letak gambar-gambar tapi macam malas la pulak.
Isnin tadi kerja macam biasa, kalau ada sesiapa yang terbaca status kat mana-mana tu, dengan sukacitanya aku nak bagitau Isnin sampai Jumaat sememangnya hari-hari boring, bangun pagi, mandi pergi kerja, pulang kerja, goshhh..boring dan terpaksa. kadang- kadang kesian jugakla member/awek aku dekat admin department tu sebab kalau aku dah stat mengeluh dan mendengus tu faham la dia tu haaha.
 bukanla aku x mau majukan diri, tapi xtaula caner nak start, kalau mau cakap pasal kemajuan pun, sambung belajar la kot…

Slug: 2018/35

Assalamualaikum. Ya Allah its been a while kan? gosh lamanya x enter disini merempan meratip bagai kan? haaha.. last entry ritu masa raya hari tu kot. lepas  tu senyap. hmmm baru sebenarnya buka laptop tu pun sebab sebab mau register course untuk  semester akan datang. sebelum ni ada jugakla bukak tapi sebenarnya aku terlupa  password hahahaha...
Mungkin rezeki hari ni la kot, my birthday and tetiba i gogle cari baliok my blog and masuk password dan terus dapat masuk, terus jugakla aku menyesave. hmmm 2018 kan. tak rasa betul, macam cepat sangat masa berlalu-laluan.  Aku ni ada satu tabiat, masuk new year mulala counting days cuti, especially cuti perayaan haaha, macam lucu..haha
Alhamdulilla, kehidupan macam biasa, adala naik turun, kalau nak ikut kemajuan pn, sambung belajar tu ja la, lelain tu gitu2 jugakla, pergi kerja balk kerja lepas tu, tidur. kalau ikut perubahan pun study tu sajala, belaajrla apa yang patut. tapi nantila cita pasal study.
Alhamdulillah hari ni aku secara ras…

Slug: Selamat Hari Raya 2017

Assalam. geng..husband baru buka blog. Ya Allah Kenapala sampai hari ni husband masih x boleh move on? hari ni berbelah bagi sangat sebab x tau nak buat apa, malas pun ada, lapar pun ada sudahnya makan jugakla tapi makan saki baki kuih ada ni ha..kuih bangkit nenek kau..

Alhamdulillah is last day syawal kan, sebenarnya x tau pun, kalau x sebab group2 whatsapp yang gigih minta maaf kununnya sebab last day syawal, xdanya husband kisah pun pasal last2 day ni, i mean..buat pa kan?eeii macam palsu la.

Tapitu la i pun macam orang lain jugak la, nak jugak kan sharing is caring hehehe, tapi tu la macam mana plan pun tapi ada ja kekurangannya, nak ambil gambar keluarga still x jadi, so cuma dapat yang ini sahaja. yang ni pun i just pick pictures randomly form my phone sebab malas mau pilih, sama je muka kan..ermm ok memulakannya  adalah gambar i haaha...




My sister's happy family, uncle miss u faz! 
Of course me and madre
My sister, mum di tengah  and sister in law.. yang ni masa first sya…

Slug: Selamat Berpuasa 2017

Assalam.bloggie.aduhh penat tangan ni tekan password. Terlupa kejap tpi nasib baik ingat balik, gelabah jugakla tadi. Alhamdulillah bloggie kalau lepas hari ni masuk 5 ramadhan la kot as aku update ni kol 2.21am hari selasa. Penuh jugakla segala timeline socmed dengan ucapan ucapan selamat berpuasa segala dan aku pn x mau ketinggalan jugakla walaupn kan mau masuk seminggu sudah.
I suka throwback. sama jugak la siri ramadan sebelumnya pasti ada sisi-sisi kenangan yang pasti tidak mungkin kita lupakan berbuka dan bersahur bersama insan insan kesayangan.
masih ingat lgi zaman kekanak up to remaja, kenangan berpuasa bersama keluarga memang the best. Sebab mak masak kan?mak i dengan my sister masa dulu memang chef d rumah so yg yang kami ni tinggal melantak and ya, masakan mak mana yang tak sedapkan?sentiasa malar segar. Hari tu we all satu keluarga, my parents, brothers and sister duduk bersama sama makan, gelak2 besar (kecuali kalau ada my bapak, kitorang kena behave sebab bapak kami se…

Slug:Lagu Minggu Ini 32- Kekasih bayangan (cakra khan)

Asslamualaikum bloggie, selamat pagi, cliche la kan kalau bangun pagi minum milo, kopi atau teh so i memilih black soy bean, gituu..hehehe, awal i bangun bloggie tapi tu la subuhnya x, caner?hmmmm. ntahla hati i ni kosong sebab tu   mod dengar lagu jiwa.
i suka lagu ni bloggie, minggu ni saja adalah beratus kali i mendengar acah2 mood perpisahan kan haaha, i rindu la..susah nak cakap kalau bab2 perasaan ni, bercampur baur, alaaa jangan la mood swing pagi2 ni, aku nak keluar jap lgi ni..tiber ahahaha..





ingat i nak bersenam nantila..k r bloggie tu sajala, xtau nak cakap apa lgi..nanti2 la ya bye.
End.