Skip to main content

Posts

Slug: Selamat Hari Raya 2017

Assalam. geng..husband baru buka blog. Ya Allah Kenapala sampai hari ni husband masih x boleh move on? hari ni berbelah bagi sangat sebab x tau nak buat apa, malas pun ada, lapar pun ada sudahnya makan jugakla tapi makan saki baki kuih ada ni ha..kuih bangkit nenek kau..

Alhamdulillah is last day syawal kan, sebenarnya x tau pun, kalau x sebab group2 whatsapp yang gigih minta maaf kununnya sebab last day syawal, xdanya husband kisah pun pasal last2 day ni, i mean..buat pa kan?eeii macam palsu la.

Tapitu la i pun macam orang lain jugak la, nak jugak kan sharing is caring hehehe, tapi tu la macam mana plan pun tapi ada ja kekurangannya, nak ambil gambar keluarga still x jadi, so cuma dapat yang ini sahaja. yang ni pun i just pick pictures randomly form my phone sebab malas mau pilih, sama je muka kan..ermm ok memulakannya  adalah gambar i haaha...




My sister's happy family, uncle miss u faz! 
Of course me and madre
My sister, mum di tengah  and sister in law.. yang ni masa first sya…
Recent posts

Slug: Selamat Berpuasa 2017

Assalam.bloggie.aduhh penat tangan ni tekan password. Terlupa kejap tpi nasib baik ingat balik, gelabah jugakla tadi. Alhamdulillah bloggie kalau lepas hari ni masuk 5 ramadhan la kot as aku update ni kol 2.21am hari selasa. Penuh jugakla segala timeline socmed dengan ucapan ucapan selamat berpuasa segala dan aku pn x mau ketinggalan jugakla walaupn kan mau masuk seminggu sudah.
I suka throwback. sama jugak la siri ramadan sebelumnya pasti ada sisi-sisi kenangan yang pasti tidak mungkin kita lupakan berbuka dan bersahur bersama insan insan kesayangan.
masih ingat lgi zaman kekanak up to remaja, kenangan berpuasa bersama keluarga memang the best. Sebab mak masak kan?mak i dengan my sister masa dulu memang chef d rumah so yg yang kami ni tinggal melantak and ya, masakan mak mana yang tak sedapkan?sentiasa malar segar. Hari tu we all satu keluarga, my parents, brothers and sister duduk bersama sama makan, gelak2 besar (kecuali kalau ada my bapak, kitorang kena behave sebab bapak kami se…

Slug:Lagu Minggu Ini 32- Kekasih bayangan (cakra khan)

Asslamualaikum bloggie, selamat pagi, cliche la kan kalau bangun pagi minum milo, kopi atau teh so i memilih black soy bean, gituu..hehehe, awal i bangun bloggie tapi tu la subuhnya x, caner?hmmmm. ntahla hati i ni kosong sebab tu   mod dengar lagu jiwa.
i suka lagu ni bloggie, minggu ni saja adalah beratus kali i mendengar acah2 mood perpisahan kan haaha, i rindu la..susah nak cakap kalau bab2 perasaan ni, bercampur baur, alaaa jangan la mood swing pagi2 ni, aku nak keluar jap lgi ni..tiber ahahaha..





ingat i nak bersenam nantila..k r bloggie tu sajala, xtau nak cakap apa lgi..nanti2 la ya bye.
End.

Slug: Selamat hari pekerja

Assalam bloggie. Kalau la hari2 macma ni nest kan? Hehe. Alhamdulillah bebrapa hari ni xdala i fikir banyak benda sangat.. aman2  jah hari ni. Jadi kerja i mandi balik, bar8ng2 balik, bangun balik and baring balik hahaha..
Disebabkan i pun xtau nak buat apa, dengan itu i merajinkan diri until masak sambil feeling2 husband bantu isteri haaaha..kisahnya i masak ni.
Sebab tadi i fikir2 i plan mau cleakan apa benda tah dpm peti tu..ternampak pulak bahan2 ni and i fikir macam lama x menunjukkan skill..so kesudahahnnya macam ni la. Cukupla sekali untuk housemate hehehe..reringkas ja jah, g pn apala sangat sayur labu dengan bayam tu dengan udang masak saus tiramkan. Pastu mengigihkan diri amik gambar pastu upload d socmed kan...sudah trend jah pa nak buat..haha..
Dan sekarang ni pn i dah kenyang dah mandi balik and barik balik..tu ja la rini..akhir2 ni i suka dengar lagu lagu shiela majid. Baru perasan, banyak sebenarnya lagu2 best dari minah ni. 
Ok la pemirsah happy holiday..holiday2 pn s…

Slug: Oh Jabatan Air Tawau.

Assalam bloggie. Baru lunch bloggie hari ni boboy makan biskut saja, kununnya diet tapi kalau dah berkeping kepimg biskut d lapah tu apa cerita kan hahaha..
Hari ni menguji kesabaran sikit bloggie. Mana nak selesaikan masalah  dengan orang itu ini..kalau masalah selesai xpa la jugak..erm salah satu nya jabatan air tawau tu ha.
Kisahnya mum i call la kan citer pasal bil2 air yang tertunggak sebab mcm ada yang setel, mcm ada yang x. So memandangkan mak i pn acah malas x  berapa nak larat lately mau turun ke bandar.so i call..dah tugas i sebagai anakkan.. Selalunya masalah masam ni i main call ja..ye la i pn bz jugak kot. So i call. I call since yesterday 26hb tu.
Perempuan: jabatan air tawau boleh saya                         bantu? i:  bla bla bla Perempuan:sekejap cik saya sambungkan                                    bahagian pertanyaan bil I : ok dan...
Phone di sambungkan dengan bunyi ringging biasa.xda ringtone ka apa ( kalau ada sedap skit la telinga) dan..
Perempuan:cik sorry l…

Slug: Masa lapang

Assalam. Selamat tengahari bloggie, happy lunch bloggie. Lupa pulak dah i nak amik gambar sebab tadi i melantak tapau housemate i bawa tadi..tapau vege ja bloggie nasik dengan sayur sajo. Radi ada juga lauk sup i tapau dri luar tpi x makan lagi..so sup bihun ni i jadikan dinner ja nanti.
So hari ni masuk office mcm biasa. Bz tu biasalah carik rezki kan? Sambil2 tangan d keyboard..tangan sebelah lgi d hp..namlak tak multitasking di situ hahahaha..
Kadang2 tu ntahla i hari2 online i x bt apapun..selalunya i online i baca forum gosip hiburan tanah air..masam xda kerja kan. Then pastu i g jenjalan ig. Ig ig ig..so far i x bosan lagi..
I sekarang bosan yang teramat dengan facebook. Zaman2 dulu i main facebook ok lagik sebab benda baru kan..i igt lgi my first account beribu jugakla kawan. Hmm kawan beribu kan belum tentu sorang pn yang boleh harap .tapi ingat jugakla masa tu ramai jugak la yang pm nak kekenal..ko jangan bloggie i bukanla berbangga tapi i dah kenal ramai manusia2..yang baik…

Slug: Kembali

Assalamualaikum. Bloggie...ya Allah rasa nak nangis pun ada gembira pun ada..ok i over. Haaha..ok sebenarnya bercampur baur..terharu jugakla sebab i lama x update kan..bz beb dengan hal-hal donia lain la dulu zezaman study kemain lagi update..kan!
Well i rasa i dah berkali dah berkali kali taip i, boleh xda fb or ig o apa2 tpi janganla blog ni hilang..i bermula tahun 2008 kot..tahun depan annivesary 10 tahun kot(walaupun followers x banyak) tempat i meluah luah rasa sedih, gembira, marah dan mencarut tuuu..nak hadap orang2 sekeliling kita ni??hmmm ya la tu..bkannya  x boleh harap sangat..ada yg ok tpi x tau belakang2 macam mana.
I sebenarnya  plan nak berblogging semula dalam masa terdekat ni..hmm laptop i ni ya Allah  dah berhabuk habis..rasanya dah berkurun x buka. yang ni i pakai laptop baru tapi ni pun maybe sejak i beli tahun lepas boleh kira berapa kali je i online..selebihnya hp..
Xtau kenapa i berasa terbuka hati..sebab i fikir cam malas pun ada..cam boring pun ada..maybe..i …