Skip to main content

Posts

Slug: Mencari...

Assalamualaikum. mengantuk u. xtau nak bt pa, nak tido jap lagi tapi tak boleh tido. nak gi toilet tapi tu la..malas jugak. letih semacam la. Semalam kurang tido. study sambil sambil main hp. so x rajin sangatla. lepas tu bukak laptop jap tengok result untuk paper satu lagi tu.hampeh la x kuar2 lagi..ka i patut tanya kejadahnya macam tu🤔. Risau jugak ni.
lepastu i jenjalan IG..hmm boring. tetiba i fikir satu benda.  Job hunting!! 😃 eh xdala i nak resign terus2 pun just sekadar tetengok ja. then i tertengok yang ni..

i sebenarnya kan u ada hajat. kot2 la ada rezeki. pekerjaan ni yang sebenarnya i 'kejar' sekarang. so tau la kan kenapa i sambung study? adapun begitu u, i taktaula jugsk sebab kadsng tu perasaan ni bercsmpur baur jugakla sebab satu i bukan sejenis pandai dan memandai. malah tak terfikir pun nak jadi golongan-golongan pendidik. tapi i akan cuba jugakla tapi tula takut x jadi. nanti x jadi sudahnya disini jugak la i..tetap dan berpencen.
ada kesah sebenarnya. kel…
Recent posts

Slug: Demam

Assalamualaikum. tak taula u, beberapa hari ni kita letih. Macam keliru dengan diri sendiri. ok memula i macam dedemam. dah dua minggu lepas kot smpi sekarang i macam xok. Adapun begitu, i x g check lagi. Faham i sejenis degil kalau bab g hospital la nak check up la, nak bukak bajula..yiiihh..malas!😣
I kalau dah sesakit ni, mula la terlebih manja. paling i merindui sekali berpeluk-peluk. yala siapa nak pelukkn..ok ngada. tapi tu la...ha pada yg membaca ni x payah la bagi respon soh kawinla..its time tu kawinla segala..😒 bab-bab kawin ni i sudah lali sudah redha so x payahla bagi respon macam tu ya..😊
Berbalik pada kekeliruan tubuh badan, dia macam ni..kekejap i ok..kekejap tetiba demam. sebenarnya ok,cuma  satu ja. Batuk. gosh..tuhan sajala tau keadaannya batuk i ni..kalau boleh..terkeluar kot anak tekak ni..semedang ohok ohok ohok.. rumah ohok dalam toilet ohok, ofgice ohok..even strepsill yg i makan pelbagai jenis pun x lut u..until now pn ohok ohok....uwaaaaa 😣😣😣😣

Pagi tadi…

Slug: Keseorangan

1:09AM. Assalamualaikum. hmmm macam ni la wak, masa-masa sensorang ni mood kadang-kadang kelaut banyak. Ya Aulloh kenapa la akhir-akhir ni banyak fikir ni wak..duhhh..salah satunya macam ni la, kalau duduk single-single macam ni, teruslah teringat bekas kekasih haaha pada yang tau aku macam mana tu, tau la kan, kalau tak tau, buat bodoh ja la. 
Macam ni la hari-hari wak, balik rumah tido, makan belajar, belajar, belajar dan belajar. ya Aulloh, boboi tertekan!! dah la xda pasangan hidup dan i rasa tetiba i berasa lonely. Ala kenapa la niiii duhh...masa-masa ni jugakla i throwback kenangan-kenangan bersama ex, rindula mau berkasih-kasihan, you know...beramas mesra semua tu..kenangan tuuuu..sekarang ni, peluk bantal guling ja wakk peluk la sampai lunyai. 
Pada yang tau i bukan sejenis manusia yang cepat move on ok, i sejenis insan yang mengambil masa yang lama untuk mencari apa yang patah untuk berganti balik ok. tapi tahla, i still x mencari, 7 - 8 tahun kot i still macam ni: menyendir…

Slug: Semester 3 (Bahagian 5) - MCC

12:53AM. Assalamualaikum bloggie. Saja rini aku buang2 masa bloggie, tadi beberapa jam lepas tengah korek-korek fail2 peribadi lama gitu, carik emel lama, sebab hari tu terjumpa tapi x tau letak mana, jadi tadi cari balik tapi sampai sudah x jumpa. Selalu pun begitu . :((. Cari emel lama tadi sebab nak carik balik gambar-gambar lama kekonon nak susun-susun semua folder dalam external hard disk tu semua. tapi x jumpa jugak. buang masa jugakla tadi beberapa jam for nothing.
Aktiviti minggu ni macam biasa, kerja pepagi, pulang memalam, tidur kejap bangun, workout, mandi, lepas tu baca buku jap<-- acah-acah cendikiawan tapi sebenarnya sekadar membaca ja pun nak cover chapter ja pun. hihiih...lepas tu jenajalan instagram sambil ditemani my favorit coffee ke, lemon teh panas ke janji ada benda yang boleh di hirup. nak hirup lain..tahla, xda orang nak teman hirup..tibaaaa haaha.
kisahnya tadi my housemate nak g cinema, setelah sekian lama kan, sebab semalam kami tengok cita ni..

Layan ju…

Slug: Semester 3 (Bahagian 4) - MCC

12:08AM.Assalamualaikum, ok aku tengah berusaha disini ok. Berusaha untuk memudahkan perjalanan masa dan tugas-tugasku sebagai student (walaupun hanya separuh masa) dengan membuat mencari baha-bahan. Tapiiii, tak taula, aku macam x boleh fikir benda-benda. Just terbaca group whatsapp tadi ada yang dah nak submit assignments, sedangkan aku belum mula apa2?matilanak kalau macam ni.
Idea ada tapi macam biasa x tau macam mana mahu mulakannya, bukankah perkara paling susah itu ialah memulakan sesuatu?hehe..jadi sementara tu aku update la disini apa yang patut. tadi sempatla juga bersembang sembang, membawang sikit dengan pengarah/ pensyarah / tutor tadi ni, semua ada tau dan aku adala jugak bertanya-tanya sedikit dengan soalan-soalan ni sambil adalah sedikit cerita peribadi disusuli dengan hilai tawa yang macam palsu sikit (sebab x rasa lucu and i hv too). dan bila aku start bertanya dan memberitahu dengan mudahnya mereka menjawab salan ni x susah dan very straight foward katanya. 
dan te…

Slug: Aman

Assslamualakum. alhamdulillah. rini hari last.sok cuti. Chinese new year kan?x berapa bz skit hari ni sebab tenang skit xda gangguan Gangguan macam mana tu ..aku x ceritala. kang ada yang baca..naya..😁.
Teringat satu perkara tadi. bebudak2 ni cerita pasal bonus.entahla nak kesian pn ada, kelakar pn ada. yela semuanya macam menunggu.ibarat menanti buah yang gugur, tapi x jatuh2..🤣🤣  entahla tak tau nak cakap apa..tapi dari pemahaman akula..sebab memandangkan aku ni pn ada ramai kawan cina. my housemate pn cina hokkay.🤣 so setau akula housemate aku ni cakap selalunya orang cina akan bagi 'durian runtuh' sebab tu saja cara dia menghargai pekerja2..x kisahla bangsa apa sekalupn..aku pn dengar jugakla..sebab nak bt macam manakn..so lantak sajala..who r yus kn sajala bonus..cuma klu ada tu ada jugakla niat tu kn...ha..
cerita2 pasal bonus tadi..tetiba my bosss cakap macam ni.
"Susahla macam ni, semua orang bersusah payah bekerja..macam SI FADLEY 😂😂😂'
Terfikir jugakl…

Slug: Malas

13:06PM.Assalamualaikum. semalam lagi nak update blog tapi tula.malas mahu buka laptop, buka beg, keluarkn laptop lagu..duh.😏😏 so hari judt update terus dari hp sajo.baru terfikir tadi dah ada stylus patutnya senangla kn...hehehe..nasibla benda alah ni wujud lagi..sebab zaman2 orang berstylus ni..zaman2 orang tengah berPDA lagi kan.
Semalam kawan ajak gi cinema jugak tapi betul2 semalam tu kemaladan melanda.So hari ni ni alhamdulillah hari jumaat dah kn.sok sabtu.hehe 😀😀.xda buat apapun hari ni..yang baiknya...boss aku tu cuti. wahh bagus tu...haha (gelak tutup mulut).  jadi kalau xda apa2 nanti..aku stidy la kot. takutla wak. assignment satu apa pn tak carik lagi..dah la kena banyak membaca..macam biasa tak tau bila nak berubah lakn..hmmm..ckp pasal belajar ni. benang jugakla sebab lokasi pembelajaran tu x tukar- tukar pn lagi..hanat btlla..aku yg request aku jugak ka yang kena check?🤔 yang tukang mengurus tu pn x taula..kejap2 bt marketing la..kejap2 cutila..kejap tunangla..ke…