Skip to main content

Posts

Slug: Cuti yang Stress

2.30AM.Assalamualaikum bloggie. i x tidor lagi bloggie. i sekarang menikmati hari-hari bahgia- bermalas malasan. tapi....hmmm x seindah yang i harapkan...
Ok i start cuti 12hb. i pack bebarang dan balik kg macam biasa.cuti kali ni macam biasa lama jugakla. ok i jujur. memula i ada btau to few friends i cuti sebab ada kelas ganti la hapala..padahal xde pn sebenarnya, sebab  sebelum ni  few friends tanya dan i jawab jujur i nak berehat dok rumah sajo. tapi acah2 tak percaya. so i reka2 skit la i p memana.. tapi u macam x bermakna pun u. cuti i macam dicabul memangla i pernah cakap anything call/text me berkaitan dengan hal2 kerja. tapi kalau berhari hari ko text aku..ko dah kenapa bang? my expectaion is only urgent work matters la kan or xde orang call memandangkan i sudah pn menyiapkan kerja-kerja sedemikian mengikut usaha dan kemampuan terbaik i. serious. tapi yang i x faham bila adanya panggilan panggilan yang mana i rasa benda tu actually boleh ja settle time i balik nanti memandan…
Recent posts

Selamat Berpuasa 2018

2:20am.Assalamualaikum bloggie. baru ada masa jejengok blog bloggie sambil dengar sportify ni ha. Macam ni la bloggie, kalau dengar lagu2 jiwa ni i rasa macam loser skit. yela dah la tengah malam-malam buta,sensorang pulak tu. nanges x berlagu la jawabnya. x la mcm sesetengah tu kan dah bercouple, berpasangan boleh 'berpelukan' semalaman eh...haaha..i? hanya mampu duduk belakang pintu ni menyendiri...urghhh nak hug jugakk..😣😣
My last update tu pasal kak m kan? hmm malas nak update lagi pasal dia bloggie..kang i membawang bawang disini macam masa x sesuaikn? i nak membawang dengan rerakan pn susah jugak sebab sesetengah rakan ni ada bermacam macam jenis, ni pun baru dapat tau jugak tapi ahhh malas la cakap2..yang sejenis jugak best ehhh....lagipn ramadan mood katanya kan?yang pastinya i dah x ambil port pasal dia ni lagi dah..cuci tangan. i nak update lagi satu kisah pasal sorang tu tapi pun malas jugak..haih tah papala manusia macam ni..baik didepan ibarat sesuci embun pagi…

Slug: Kisah M (Bahagian Satu)

12:18AM.Assalamualaikum. macam biasa u, masih santai ni ha atas katil. Belum tidor pun lagi sebab tengah jenjalan di seluruh media sosial. sesambil tu ada la sesikit aktif dalam grup-grup whatsapp dengan beberapa rerakan, tu pun sebab sok mengundikn hihi. x retila u cerita pasal politik2 ni. tapi lawak jugak BN ni..nak ambil hati semua orang sanggup bagi deduit sana sini, ermm beras...etc. 5 tahun sekali ok. i mampu gelak tutop mulut saja. i mean kenapala time mengundikn? kenapa x buat berkala?? 
i sebenarnya masih sakit hati dengan seseorang. kalau ada yang view atau terview tanpa sengaja tu adala tu i update whatsapp story nak update blog. Ada kejadian sebenarnya...
i incarge satu kilang ni. i bagi nama kilang ni kilang CP. since last year lepas rakan sekerja tu resign dan d handle sekejap dengan my boss dan d handover dengan i. so berurusan la i dengan minah ni. i bagi nama dia M. mahu sebut nama ic x sampai lagi la so i namakn dia M.  sehingga rini i x pernah jumpa dia lagi., jad…

Slug: Semester 3 (Bahagian 6) -MCC

Assalamualikum. ok faham hidup i boring. Yang sebenarnya i lapar tapi kerana tengah dalam mood mendisiplinkan diri untuk memaintainkan tubuh badan agar tidak terus memboyak. maka dengan itu i TERPAKSA berlapar. kalau tidak..lama sudah bertandang d mekdi tu. 🤣. sunyi lak u rini...aktiviti i tadi lepas balik kerja, tidor kejap pastu bersenam kejap dan sekarang i tengah lelayan sportify.


i you macam ni la kalau dah di katil mula la tu menjiwa sensorang. yela ni ja mampu u..nak 'main' x boleh xda pasangan hala..halal kah?haaha. 🤣 sebelum tu macam biasa i melakukan aktiviti regangan. regang sikit otot2 longgar. biar ketat.. eh...

Alhamdulillah lately otak i selesa skit. sebab exam i bebaru ni dah habis. i cuti ritu 3 hari macam syurga jugakla sebab x fikir pasal kerja dan happy xda juga yang call tanya itu ini..adalah  sorang dua tapi ok ja pun..my boss biasalah i cuti dia duduk tempat i dan mula la kekemas itu kekemas ini. Masa i masuk kerja, bontot i belum panas lagi dah suh i…

Slug: Mencari...

Assalamualaikum. mengantuk u. xtau nak bt pa, nak tido jap lagi tapi tak boleh tido. nak gi toilet tapi tu la..malas jugak. letih semacam la. Semalam kurang tido. study sambil sambil main hp. so x rajin sangatla. lepas tu bukak laptop jap tengok result untuk paper satu lagi tu.hampeh la x kuar2 lagi..ka i patut tanya kejadahnya macam tu🤔. Risau jugak ni.
lepastu i jenjalan IG..hmm boring. tetiba i fikir satu benda.  Job hunting!! 😃 eh xdala i nak resign terus2 pun just sekadar tetengok ja. then i tertengok yang ni..

i sebenarnya kan u ada hajat. kot2 la ada rezeki. pekerjaan ni yang sebenarnya i 'kejar' sekarang. so tau la kan kenapa i sambung study? adapun begitu u, i taktaula jugsk sebab kadsng tu perasaan ni bercsmpur baur jugakla sebab satu i bukan sejenis pandai dan memandai. malah tak terfikir pun nak jadi golongan-golongan pendidik. tapi i akan cuba jugakla tapi tula takut x jadi. nanti x jadi sudahnya disini jugak la i..tetap dan berpencen.
ada kesah sebenarnya. kel…

Slug: Demam

Assalamualaikum. tak taula u, beberapa hari ni kita letih. Macam keliru dengan diri sendiri. ok memula i macam dedemam. dah dua minggu lepas kot smpi sekarang i macam xok. Adapun begitu, i x g check lagi. Faham i sejenis degil kalau bab g hospital la nak check up la, nak bukak bajula..yiiihh..malas!😣
I kalau dah sesakit ni, mula la terlebih manja. paling i merindui sekali berpeluk-peluk. yala siapa nak pelukkn..ok ngada. tapi tu la...ha pada yg membaca ni x payah la bagi respon soh kawinla..its time tu kawinla segala..😒 bab-bab kawin ni i sudah lali sudah redha so x payahla bagi respon macam tu ya..😊
Berbalik pada kekeliruan tubuh badan, dia macam ni..kekejap i ok..kekejap tetiba demam. sebenarnya ok,cuma  satu ja. Batuk. gosh..tuhan sajala tau keadaannya batuk i ni..kalau boleh..terkeluar kot anak tekak ni..semedang ohok ohok ohok.. rumah ohok dalam toilet ohok, ofgice ohok..even strepsill yg i makan pelbagai jenis pun x lut u..until now pn ohok ohok....uwaaaaa 😣😣😣😣

Pagi tadi…

Slug: Keseorangan

1:09AM. Assalamualaikum. hmmm macam ni la wak, masa-masa sensorang ni mood kadang-kadang kelaut banyak. Ya Aulloh kenapa la akhir-akhir ni banyak fikir ni wak..duhhh..salah satunya macam ni la, kalau duduk single-single macam ni, teruslah teringat bekas kekasih haaha pada yang tau aku macam mana tu, tau la kan, kalau tak tau, buat bodoh ja la. 
Macam ni la hari-hari wak, balik rumah tido, makan belajar, belajar, belajar dan belajar. ya Aulloh, boboi tertekan!! dah la xda pasangan hidup dan i rasa tetiba i berasa lonely. Ala kenapa la niiii duhh...masa-masa ni jugakla i throwback kenangan-kenangan bersama ex, rindula mau berkasih-kasihan, you know...beramas mesra semua tu..kenangan tuuuu..sekarang ni, peluk bantal guling ja wakk peluk la sampai lunyai. 
Pada yang tau i bukan sejenis manusia yang cepat move on ok, i sejenis insan yang mengambil masa yang lama untuk mencari apa yang patah untuk berganti balik ok. tapi tahla, i still x mencari, 7 - 8 tahun kot i still macam ni: menyendir…