Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

Slug: 1 Muharram 1434 H

Assalamualaikum.Ok. SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH tahun baru Masihi 1434H. Apa yang aku tau pasal Maal Hijrah, penghijrahan Nabi Muhammad S.A.W  dari Kota Mekah ke Madinah, then 1 Muharram tu hari pertama takwinm hijrah, dah itu saja aku tau hehehe..nak cerita panjang-panjang, ilmu agama belum cukup lagi, Apapun esok plan tengok tv saja.


Semoga kita semua diberkati amin. oh ya, plan untuk diet belum jadi lagi la!! yo yo o ja aku mengupdate semalam. haish!!
End

Slug: Keberatan

Assalamualaikum. Straight to the point, actually aku ni ada masalah, masalah berat badan.now im fucking 95kg!!goodness!!. Yes, quite cliche tapi dah memang itu masalah, haii, masalah betul lah! rata-rata my members cakap yang aku dah semakin gemuk dan buntal. Lalu aku pun terpaksa mengakula jugak hahahaha. Nak kata im happy, hmmm jauh sekali . Tapi tu la aku ni tiap kali online saja terus mengoogle tip-tip kuruskan badan, rata-rata tip semau sama. As for my body, kalau ikutkan pada asalnya memang aku ada amalkan beberapa cara misalnya minum air lemon mentah-mentah dan apple cider vinegar dan bersenam.
Tapi sejak lima bulan ni, semua itu sudah aku tinggalkan, jogging entah kemana, lemon dan apple cider entah di mana, So sekarang ni aku cuba untuk kembali kan rutin harian ku seperti biasa. Bersenam dan mengamalkan pemakanan yang ringkas. Tadi pun aku dah bersihkan balik tredmill, isi bateri baru untuk guna semula. Kesian tredmill aku, berhabuk jadinya.  

Apapun aku harap semua perancan…

Slug: Lagu Minggu Ini 6

Assalamualaikum. Hari ini mix feeling (padahal hari-hari pun macam tu. hehe)..tapi layan saja lagu ini dulu. Brilliant!




End.