Wednesday, November 14, 2012

Slug: 1 Muharram 1434 H

Assalamualaikum.Ok. SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH tahun baru Masihi 1434H. Apa yang aku tau pasal Maal Hijrah, penghijrahan Nabi Muhammad S.A.W  dari Kota Mekah ke Madinah, then 1 Muharram tu hari pertama takwinm hijrah, dah itu saja aku tau hehehe..nak cerita panjang-panjang, ilmu agama belum cukup lagi, Apapun esok plan tengok tv saja.



Semoga kita semua diberkati amin. oh ya, plan untuk diet belum jadi lagi la!! yo yo o ja aku mengupdate semalam. haish!!

End

Tuesday, November 13, 2012

Slug: Keberatan

Assalamualaikum. Straight to the point, actually aku ni ada masalah, masalah berat badan.now im fucking 95kg!!goodness!!. Yes, quite cliche tapi dah memang itu masalah, haii, masalah betul lah! rata-rata my members cakap yang aku dah semakin gemuk dan buntal. Lalu aku pun terpaksa mengakula jugak hahahaha. Nak kata im happy, hmmm jauh sekali . Tapi tu la aku ni tiap kali online saja terus mengoogle tip-tip kuruskan badan, rata-rata tip semau sama. As for my body, kalau ikutkan pada asalnya memang aku ada amalkan beberapa cara misalnya minum air lemon mentah-mentah dan apple cider vinegar dan bersenam.

Tapi sejak lima bulan ni, semua itu sudah aku tinggalkan, jogging entah kemana, lemon dan apple cider entah di mana, So sekarang ni aku cuba untuk kembali kan rutin harian ku seperti biasa. Bersenam dan mengamalkan pemakanan yang ringkas. Tadi pun aku dah bersihkan balik tredmill, isi bateri baru untuk guna semula. Kesian tredmill aku, berhabuk jadinya.  


Apapun aku harap semua perancangan akan berhasil, mengelak untuk cuba bersarapan di office, walaupun hakikatnya aku ini bukan jenis orang suka sarapan sebab kalau sarapan mesti sakit perut dan berak-berak sampai ke malam. Then, workout setiap kali balik kerja seperti yang aku amalkan dolu-dolu. Lepas tu mengelak untuk makan malam, kalau keluar lepak, cuba untuk minum saja biar betul?.Harap-harap jadi..amin. Tapi kan kalau fikir-fikir balik, how stupid i am sebab hari-hari fikir pasal masalah ni tapi same time bila time makan x kira di rumah atau di tempat kerja mahu pun di restoran-restoran segera semua habis ku lantak hahahaha. Teringat pula zaman-zaman belajar dulu, masa tu aku 74kg dan ramai yang sms..errr apa kena mengena??

End.

Tuesday, November 6, 2012

Slug: Lagu Minggu Ini 6

Assalamualaikum. Hari ini mix feeling (padahal hari-hari pun macam tu. hehe)..tapi layan saja lagu ini dulu. Brilliant!





End.

Slug: Oh Socmed

Assalamualaikum bloggie. ok henpon i rosak. 3 hari dah..i macam panik jugak la memula tu..lelama macam tu  i rasa macam 'best' la p...