Monday, July 15, 2013

Slug: Lagu Minggu Ini 8

Salam, 1 Malaysia, baru la ada kesempatan. Sebetulnya aku nak update  pagi  tadi tapi x menyempat laaa pulak..ada je la kat sini ni..haish! so kalau ikutkan ni yang aku beria tadi nak update dengan burung bagai haaha..

Assalamualaikum. Kalau ikutkan aku nak taip panjang lebar pasal puasa tapi memandangkan hari ni Hari hujan maka dengan itu kemalasan pun telah berlaku hais~. Hari ni pun kesibukan makin berkurangan mungkin sebab bos x masuk kot minggu ni, jadi mengisi masa lapang la jawabnya haaha, tapi kerja tetap jalan jugak wei, makan gaji buta pun x baik juga sebab duit gaji yang aku dapat bukan untuk aku sorang, so lagi sekali kena faham..hmmm.

Apapun rehat tadi macam biasa aku x kemana pun so sambil ku melayan hujan renyai sambil tu ku merenung tiga ekor burung layang-layang ni tengah lepak, 

Buruk tengah santai.

Ingat nak join sekali, tapi tu la perbezaan darjat kan, aku ni manusia..haaahaha(selalu gak burung ni lepak kat sini, tapi x tau burung yang sama atau x, x tau la aku).

Lantas ku melayan lagu ni




Aku dengar lagu ni dah beribu kali dah..Kombinasi menarik! chill!

End.









Tuesday, July 9, 2013

Slug : Ramadan 2013



Assalamualaikum.  Aduh, penat, seriously penat, sibuk manjang sebab nak selesaikan semua kerja yang bertangguh, report la, network la, masalah pc budak-budak office ni lagi, ada je masalahnya di tambah boss aku tu asyik nak pointed aku je itu ini x kene,  sesedap rasa je menibai aku. Tau je la aku ni jenis macam mana, suka-suka hati tangguh kerja. Harap-harap semau kerja ku boleh setel dalam dua atau tiga hari ni, boleh gak aku isi masa lapang untuk hari seterusnya, menyembang ke apa…favourite tuu..hehehe.


Alhamdulillah, esok kita semua sesama islam akan menyambut bulan  Ramadan. Kebaikkan selain dari dapat pahala dan manfaat-manfaat lain sepanjang bulan penuh keberkatan, boleh gak balik keje awal haaahaha, dapat bonus raya (itu yang penting)  ala aku tau orang lain pun fikir benda yang sama gak jadi x yah la mengada. Apapun .aku yo yo o je taip ‘bulan penuh keberkatan’ tapi tak pernah pun beramal. Puasa macam tu je la, apa la nak jadi dengan aku ni.. Aku xpandai bagi  ceramah free pasal kebaikan puasa atau terawih2 ni.  It’s your own effort to find about it.

Entahla aku ni memang ada niat, nak buat benda-benda yang lebih baik tapi tu la, iman di dada ku belum cukup kuat. Sekadar cakap tu boleh la kot hehe.so just entahla.. time puasa ni, macam biasa teringat zaman kanak and remaja, masa tu terasa keadaan puasa tu sebab masa tu still study dan x bayak fikir. Lagipun masa tu kita ‘terima’ macam2, baju raya la duit raya la bukan macam sekarang  kita ‘memberi’. Ko nak beli baju raya ko beli sendiri, nak duit raya  cari sendiri, dah besar panjang x kan nak harapkan mak betul x??

So sekarang ni pun aku plan bukan untuk diri sendiri je tapi anak lagi semua cehh..untuk semua yang berkaitan dengan aku la..Tapi apapun yang penting, Bazar Ramadan wajib ada!

Untuk muslimin dan muslimat, Selamat Berpuasa.

End.

Sunday, July 7, 2013

Slug: Sahabat Lama.

Salam 1 Malaysia. Hehe tetiba lak tengah2 malam berpatriotik bagai. Baru hari ni aku mengupdate blog aku yang x seberapa ni tapi dalam hati tetap feeling blogger boy heehe..Well, lately im so happy dapat jumpa kembali beberapa teman lama, paling latest ada sorang member aku (pompuan), a.k.a rakan gosip aku masa sekerja dulu-dulu, masa tu aku LI and dia part time time tu. Sekarang murah rezeki  + mulut masin, dapat juga kerja tetap yang sepatutnya dia dapat. 

Banyak benda jugak yang kami kongsi masalah masing-masing cuma lepas aku habis praktikal terus x jumpe dan macam-macam tu je la. So bila dapat contact dia balik banyak jugak la perubahannya. Tak jumpa lagi tapi masing-masing dah update diri memasing, tefikir jugak aku...cepat betul masa berlalu ceehhh..kitorang cerita sal dulu-dulu je, sambil gelak yang x boleh blah...haaaha..cuma mungkin terbatas sikit pergaulan sebab member aku sorang ni sudah berkahwin..tapi x pe kot, bukan ada ape pun.



So, my friend Linda, asal aku tengok TEKO, ingat kau..haaaaha..

End






Slug: Oh Socmed

Assalamualaikum bloggie. ok henpon i rosak. 3 hari dah..i macam panik jugak la memula tu..lelama macam tu  i rasa macam 'best' la p...