Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2014

Slug: Selamat Hari Guru 2014

Salam 1 Malaysia..dan Indonesia..hehe boleh? Hari ini kita mulai hari dengan membaca Al-Fatihah.






Jadi hari ni juga 16 Mei 2014, gue nak ucap Selamat Hari Guru 2014 kepada semua cikgu gue yang ajarin gue dari sekolah rendah langsung ke sekolah menengah sampe ke universitas. Walaupun gue ini bukan murid yang pintar tapi jasamu cikgu senantiasa akan gue kenangi. Justeru kepada cikgu muda harus contohi cikgu senior kerna mereka ini lebih telus mengajar, lebih ikhlas. Yah tau ajala cikgu sekarang ni...sorry terbahas indon pulak sebab macam best...hehe..ok bye.


End.

Slug: Sekitar Halaman Rumah.

Assalamualiakum. Cepat pula masa berlalu sekarang bulan Mei kau! sikit hari lagi mau puasa sudah. Aku tak tau nak buat apa pulak hari ni, so tadi aku saja la kekonon susun semua folder di laptop aku ni, yang aku rasa dah berjuta kali aku susun x jugaaaak tersusunnya...haaha..lepas tu aku tengok la gambar-gambar, terjumpa lak gambar ni,



Tetiba teringat pula aku kawasan landskap (kolam) ni, dulu tempat ni aku dengan my adik beradik lain, tapi yang bertanggungjawab aku la hehe.. yang selenggara kasi bersih semua, trim sikit-sikit pokok tu. lepas tu kolam tu penuh dengan ikan koi. Sekarang ni like mini jungle sudah with ikan keli lah heehe..tapi still look nice but not look nice like before. 




Yang pondok-pondok ni used to be family and friends having chit chat atau tea time. Nampak usang sudah. hummm rindu pulak :(

Well, ni la kawasan rumah aku di Kampung Pasir Putih, Tawau. ok bye.
End.