Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2014

Slug: Selamat Berpuasa 2014

Asslamualaikum, baru je update skit blog aku ni, tukat balik URL tu semua la jadi  xda la lemau macam langau hehehe. Alhamdulillah hari ni hari ke dua kita umat Islam seluruh dunia menjalani ibadah puasa dengan masa dan waktu yang berbeza. Aku pun harap puasa kali ni seperti tahun-tahun lepas cuma mungkin amal ibadat tu haru aku akui aku kurang dalam bab-bab tu :( tetapi tidak sedikit pun aku x berusaha sebab sebagai umatnya usaha itu sentiasa ada ececeh...

Kepada semua, terutama sekali ahli keluarga, adik beradik ku, mak sahabat handai, rakan taulan dan rakan yang tidak tidak dikenali mana la tau kot-kot ada yang baca tu ha follow me k hehe..selamat berpuasa. I love you all.


Aku xde idea dah nak taip pe benda sebab aku sebenaneyaL.A.P.A.R haaaha ok bye.
End.

Slug: Ramadan Datang Lagi.(2014)

Assalamualaikum. Mesti teman pemirsah x sabarkan?ya its fasting month dan malam ni tinggal duduk je depan tv tunggu pengumuman puasa..so...



Apapun just in case you all makan tu, jangan lupa berniat ok, itu paling penting..

Malas nak type panjang-panjang..sebenanrnya aku bz hari ni hehehe..
End.



Slug: Throwback travel kk (Kinabalu Pine Resort & Muzium Sabah)

Assalamulaikum. mari kita sambung lagi hehehe lepas dari  Desa Dairy Farm tu we all bertiga terus lagi keatas lagi, aku pun xtaula atas tu di mana haaaha lupa...sorry..tempat tu Kinabalu Pine Resort, kejap je pun  kat sini sebab just tengok-tengok keindahan konon. Cuba tengok, walaupun kamera kompak..kau mampu ambik angel cam tu?hehehe 

Amazing view! memang cantik hilang segala stress!


Kawan saya Jue cakap, 'buat pa ambil gambar bunga, bukannya disimpan' Well, Jue tengokla..haaha.ni bunga kalau jual mahal nii..segar niii..



lepas tu kitorang balik...itu ja la, kejap ja kat sini.

Balik ja dari tempat ni, sempat jugakla singgah kejap di Muzium Negeri Sabah. Ala masa ni pun kitorang nak balik jugak, maksudnya dalam tadi sudah tengok tapi macam x puas, gambar pun xada sebab dilarang. So ambil kat luar ja la...

InsyaAllah ada rezeki mana tau  buka bisnes kereta ilham dari sini ye tuan puan..hehe..









Nice nice nice semuanya kan..emm ok la bye.
End.






Slug: Throwback Travel from KK to Kundasang Part II (Desa Dairy Farm)

Assalamualaikum. Apasal?ko ingat telenovela je ke ada kesinambungan?? baca ni betul-betul, rentetan daripada beberapa hari lepas tu, aku nak sambung lagi hehee..lepas kitorang dari kundasang tu kitorang teruskan lagi perjalanan, kali ni keatas sikit..kesian sahabat ku Jualiana terpaksa memandu demi menunaikan impiannya dan impian kawan-kawannya yang lain haaha kereta mu jugak kan??hehehe..ok la..lepas kami dari sini:

kami terus kesini:

Selamat datang ya, excited member ku ni lelari kau! :) gambar bawah tu jadual segala aktiviti yang berlaku di sini, harga masuk semua just simple information.

Yang ni kira macam office + makmal + kilang pemprosesan susu + view yang cantik.




Yang ini pemandangan dari luar, kami x berapa nak bertuah masa tu sebab masa ni kami di fahamkan lembu tengah rehat kot...haaha macam tu la..

Jadi, kami hanya tengok lembu terkumpul dan beberapa pemandangan yang satu saja dalam fikiran, INDAH.




 Hehe..ni aku yang gemuk dengan sahabat.


Yes, kanak-kanak pun perlu dideda…

Slug: Travelog & Throwback: From KK to Kundasang

Assalamualaikum. Tetiba pulak aku rasa nak ber-throwback segala hehehe..sebab tadi macam biasa mengemaskini folder (berapa kali kemaskini sampai ketua x kemas2) ada lak gambar lama dan gambar yang berapa nak lama sangatlah..aku nak share gambar time aku gi jenjalan di kk dulu, dalam tahun lepas kot. ala-ala travelog la kunun hehe..






Gambar diatas tu aku ambil last year, time tu aku dengan sorang cikgu dengan sorang sahabat baik jalan-jalan pusing kk,  to be exact Kundasang, the view memang superb nak mampus ok hehe..tempat ni sejuk kebetulan pulak hujan, ha mau tak hilang stress ko?nak datang di sini from bandar kk kalau x silap maybe dalam sejam kot lebih-lebih sikit lah..tapi sampai kat sini terus hilang pening hehe dalam kete..haaaha.

Apapun yang penting terima kasih daun keladi buat sahabat baik saya Juliana Banos Salleh, seorang yang baik hati. Semoga murah rezeki mu sahabatku. 

End.


Slug: Janganlah Marah...ok?

Assalamualaikum. lama x update blog, hari ni baru ada kesempatan. bz katanya. Tetiba aku rasa nak jadi ustad jadian kejap. Bukan pe, awal pagi tadi aku baru je buka WeChat terus pepagi lagi segala laharan aku baca kat moment tu. Apakah ini? hehehe sorang arahkan sapa ntah pasal duit gaji x masuk2...errr hari ni 18hb kot...ke gaji bulan lepas x masuk??lepas tu member sorang ni marahkan sapa ntah pasal mulot lelaki tapi perangai macam perempuan...katanya bapok sesat...ehh?macam tu sekali? argghhhh haaahaha..and ada lagi 4 5 orang yang marah bagai nak rak kau!

Ni biar aku ni pesan, kalau nak memarah segala bagai tu..it is ok kita sesama manusia jadi sifat tu pasti ada. Tapi pastikan benda di mrahkan tu ada bukti ok. kalau saja2 marah tak tentu pasal takut nanti pasti timbul fitnah, fitnah tu kan bahaya katanya heeehe..x pasal2 dapat dosa besar free..acener tu? dah nak Ramadhan ni...hehe



Aku blur la hari ni..nanti lagi la..bye.
End.