Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

Slug: Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2015) - Season 2

Assalamualaikum. Wah pepagi lagi aku with bloggie. hehehe. sebelum memulakan tugas katanya. Nanti banyak pulak alasan bz la itu la ini la semua la. Tadi round2 blog orang lain, blog kawan atas kawan, baca membaca hmmm and  nampak 1 entry ni cambest pulak and tetiba nak join jugak la hehe.



so kalau nak tau apa-apa benda boleh p blog brader ni..Luqman Zakaria k. ok la nak p menyembang jap dengan makcik cleaner. Awal makcik sampai office ya makcik hehe.
End.

Slug: Selamat ulang tahun...

Assalamualaikum. Hummm.. ringkas jak hari ni just nak share and wish birthday to muy kesanyangan mak. Mak happy birthday, u dah banyak bagi ajaran kasih sayang termasuk cubit cubitan yang sakit, tapi sikit pun aku x ambil hati, u suruh jangan buat itu jangan buat ini sebab u lebih mengetahui apa yang baik apa yang buruk dan anak mu ni degil yang teramat, tetapi aku tau, mak la orang paling baik dalam dunia, walau apapun. semoga kekal sihat mak, i love u ketat seketat ketatnya heheh.


Ada lagi, happy 3rd wedding anniversary to sister, semoga terus bahagia sampai syurga, 

ok la nak sambung keja bye.
End.


Slug: Throwback: Antara kenangan sekolah

Assalamualaikum. ya Allah kesian pulak blog aku terasa lama x dipedulikan maafin gue bloggie, hehehe tiber kan bloggie..aku nak throwback lak tetiba kan pasal 2 minggu lepas ke beberapa minggu lepas kat dalam grup whatsaap aku tu ada sorang member ni keluarkan semua kooleksi gambar dia masa zaman-zaman dolu belaka, zaman sekolah la. and malam tu memang gelak macam org gila memasing punya pose dan gmbr memasing semua terkeluar, memang nostalgia dan terharu dan gembira dan sebagainya hehe..
Yang ni konfom la di kelaskan, tiada cikgu so memurid pn mengisi masa lapang hehehe. tu aku d depan tu dengan my friends rosmi and ezrin, biasalah aku nijenis suka menempel dengan bebudak pandai cam diorg ni. Tak pun selalu mintak tulis lirik lagu cthnya Like a Rose, A1...band dulu2..kau ado??hahaha..muka aku nampak sangat muka gosip girl hahaha.
Yang ini aku tak tau, budak pompuan kelas aku ni quite nakal sikit tapi bijak2 jugakla..erk.
Tu my cikgu ekonomi, nama x silap cikgu Ghani, cikgu ni x kena…

Slug: Rutin baru..(baru?)

Assalamualaikum. hehe, nak cerita semalam kan aku masak wei, aku pun tak tau la apa angin aku tetibe masak kan?tapi ye la memandangkan minyak sekarang dah naik so secara otomatiknya barang2 pun akan naik jugakla walaupun kununnya kerajaan akan sedia memantau harga barang-barang dipasaran. Tapi pantau pun x guna jugak, sebab dari sudut ekonominya yang aku belajar dulu-dulu, kalau minak naik, maka barang-barang keperluan pun naik. So kesimpulannya, aku sebagai rakyat malaysia yang x berapa nak prihatin tapi terpaksa prihatin dengan ini mengambil langkah inisiatif yakni langkah berjimat cermat supaya duit-duitku yang x seberapa nak kepuk tu tidak akan mengalir sesuaka hati di kedai-kedai makan hehe.
So malam tadi aku masak ni,



saja aku masak bujang, dan aku pun tak tau kenapa dalam banyak-banyak sayur, sayur peria tu jugak aku nak bantai, tetiba terasa nak makan heheh, ni kira first time aku masak sayur tu, jadi thanks to google sebab bersepah cara nak masak saur peria, nak bagi resepi …

Slug: Edisi persoalan untuk orang berkahwin.

Assalamualaikum.wah jarang sebenarnya aku update blog sebelah malam, entah kenapa kerajinan pulak aku hari ni. Selalu nya lepas makan dah tercongok depan tv haaha. Hari ni cam lain sikit nak ubah angin sikit dalam rumah ni. So aku online, ubah angin la sangat kan??
Nak cerita sikit, tadi berwhatsapp dengan rakan lama, well kebanyakkan rakan sahabat aku ni , rata-rata dah berkahwin. Entahla susah sikitla aku nak cakap untuk orang dah berkahin ni..grrrrr. Macam mana nak cakap eh?ada satu dalam kepala hotak aku ni selalu fikir, kalau orang berkahwin tu perlu ke ada ‘halangan’ yala berdasarkan dengan pengalaman yag aku hadapi dulu, susah sebenanrya nak get along dengan pasangan ni terutamanya kawan perempuan. Aku bagi contoh la, dulu aku ada pengalaman chat dengan isteri orang, ada beberapa kali jugakla, tapi terus terang aku sekadar bertanyakan, paling tidakpun cerita pasal sesuatu yang tidak melibatkan hati dan perasaan dan tiba-tiba esoknya kena warning. Entah kenapa la aku rasa haira…