Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2015

Slug: April sudah..

Assalamualaikum. Alhamdulillah bloggie bloggie sekallian dah masuk bulan April, sikit hari lagi dah nak Ramadan. Tapi xdanya orang akan cakap pasal Ramadan melainkan sekarang ni tengah trending dalam segala cerita, GST GST GST!!



Aku dah pening geng, dari rumah, jumpa member, ke kedai kopi, masuk office, tengok ig, we chat segala, semuanya pasal GST. kiranya seminggu dua ni pasal GST la, semua nak post bagai xnak kalah, nak dia jugaak paling update pasal GST. Pokoknya semua pasal GST la. Aku? aku malas la nak cakap pasal GST, meroyan la macam mana pun xdenya orang gomen nak stop GST2 ni.
Sebelum ni ada jugakla aku baca blog lain pasal isu ni, dari tahun lepas kot, banyak perkara jugak la sebab mengapa, kenapa GST 'TERPAKSA' di laksanakan macam pasal kewangan lemah la, korupsi la banyak hutang la, haiii tu orang ekonomi punya masalah la kot
So dari hasil aku membaca blog-blog orang lain ni, aku personally anggap macam ni je la, aku nak cakap GST ni buruk, memang buruk pun, nak …

Lagu Minggu Ini 19- Young Love (Eli Lieb)

Assalamualaikum. Abg menagantuk!!pagi tadi xda air and awal-awal pagi sampai office mandi, berak semua. sebab skg panas kot. sekarang ni mata nak tertutp yang amat tapi paksa jugak. Disebakan itu aku merajinkan dengar lagu untuk hilang kebosanan, well,haha rajin lak aku dengar lagu ni, semalam, hari ni time jogging, time tido hehe..terus terkenangkan semua ex-ex haaha..
Abaikan la bab2 sensitiviti yang x berkenan dalam VC tu ya. no judge ok. layan la. ok la bye.

End

Slug: Segmen Blogwalking #Part3

Assalamualaikum, saje ja kan..aku kalau x membontot orang x sah! main ikotttttt ja hahaha. Aku pun xda apa benda nak update, biasalakan aku kan boring-boring manja, jadi hari ni aku just support2 member2 blog sajo. nah.


boleh visit blog ni k Dayang Deno
ok la bye.

Slug: Sekadar Luahan

Assalamualaikum. Hello geng, bz sikit-sikit hari ni, biasalah kan, mencarik sesuap nasik himpit katanya. haha.Tapi kan gen tetiba lak kan aku nak emosi segala dengan sesetengah orang yang kununnnya  sangatla bijak pandai dalam segala hal.
Ceritanya macam ni, tadi aku sajala xde keje kan biasalah membuat lawatan facebook ka google plus ka, instagram ka atau blogwalking sekalipun. so ada aku baca-baca status-status yang camharam sikitla. esp facebook, hairan jugaya kenapa ramai sangat orang emo disitu?Entahla aku cakap kurang asam nanti..memang kureenggg pun (sorry malas nak ambil caption/screenshot semua, buang masa). Tapi kebanyakkannya macam nak ajar orang la.
Ringkasnya macam ni la, kita ni sesama mannusia, and kita tak boleh lari dari sesetengah manusia yang mana suka buat penilaian yang bagi aku ntah apa-apa.
Maksud aku itu, kalau nak ajar orang sekali pun, aku rasa banyak cara kot, xperlu la di war-warkan dalam mana-mana status yang mana menunjukkan ko/sesiapapun pun pandai dala…

Slug: 100 hari lagi Ramadhan 2015

Assalamualaikum geng, apa bikin? hehe saja aku nak update blog aku reringkas je la, aku nak taip panjang pun x boleh jugak sebab curik masa kerja. Alhamdulillah geng in sha allah lebih kurang 100 hari lagi kita nak sambut bulan Ramadhan. kalau tidak silap 1 Ramadhan 1436H 17-18 Jun 2015. So mana-mana antara kita yang puasa pernah terbatal tu, ganti-ganti la..xreti2?



Semoga semua antara kita panjang umur ya. kembali ramdhan mesti ingat kenangan berpuasa ramadhan tahun-tahun sudah. Best kan? Nanti aku update lagi pasal ramdan banyak-banyak ok. bye. End.

Slug: Lagu Minggu Ini 18 -Joan Of Arc (Madonna)

Assalamualaikum, minat madonna? aku ok la just tiba lak aku suka dengar lagu ni, berulang kali jugakla aku pusing. dari album baru ni Rebel Heart, dulu time sekolah layan jugakla lagu dia frozen, music etc...so layan sajala..


ok bye. End

Slug: Renjis-renjis dipilis.

Asasalamualaikum bloggie bloggie sekalian. Tadi semalam bersembang dengan my adik beradik thru Whatsapp group, banyak cerita jugaklaa, ala bissala hal-hal keluarga. Pagi tadi awal datang office and  ntah kenapa aku tengok-tengok gambar lama. Baru laa pulak aku tengok bebetul majlis kahwin adik aku yang bongsu. Dia ni kahwin awal, umor memuda lagi dah ada plan nak itu ini, famili sendiri bagai..aku? hadooo..hahaha.
So cam nostalgia jugakla sebab banyak jugak la kena setel kan, stress pun ya jugak sebab banyak benda kena buat, ko tau sajala orang melayu kalau bab kawin, kononya bersederhana tapi ha kau...sederhana la sangat kan..yang bestnya bila bab majlis begini, aku betul-betul x tau so many family members datang support, and semua dapat berkumpul, ketawa besar, and banyak benda/cerita nak cerita like cerita setahun pun belum tentu kot habis. 
Alhamdulillah dah selamat pun adik aku ni nikah, and soon nak jadik daddy and aku pun again jadik pak sedara lagi la hahaha.
So xtau lagi lep…

Slug: Saling Berkongsi..

Assalamualaikum, uwaaaa baru laa de masa berbloggie, hari ni dengarnya result SPM keluar? apa-apalah zaman aku dah berlalu 15 tahun lepas, perasaan time tu jangan cakap la, adalah beberapa hari tak tidor LOL. Hari ni happy sebab tak berapa bz, just duduk office buat kerja seperti biasa and chill. Sambil Whatsapp dengan beberapa teman. 
Semalam malam bercerita dengan sorang sahabat, dia call 3 kali, video call we chat tapi aku x layan sebab kelmarin aku super bz..bila return whatsapp dia and suh cerita, rasa menyesal x jawab call. Sorry sahabat ..


kesian pula selama ni dia punya masalah yang dia sudah bendung lama baru nak cakap dengan aku?? masalah dia ni rumit jugakla, kalau aku nak cerita detail pun x boleh kot sebab ni melibatkan hal dia dgn suami dengan anak dengan anak yang di carry sekarang dalam perut soon nak keluar and amanah dia dengan aku supaya simpan rahsia ni. So aku sebagai sorang yang boleh dipercayai..cheh..menurut perintah sajala..
Apapun sebagai seorang sahabat, aku…