Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015

Slug: Lagu Minggu Ini 21 - Dalam Gerimis (VISA)

Assalamualaikum....lamanya tak workout, macam badan ini terasa kenaikkannya, xpa minggu depan aku start balik workout macam biasa, duk rumah makan masakan mak geng, sapa x selera?hehehe..tapi memandangkan hari ni aku pun acah-acah tangkap lentok, maka lagu ni sesuai la untuk dilayan,  famous dulu lagu ni zaman aku sekolah rendah, zaman rock kapak meleleh..

Esok lagi la kot aku update, kalau sempat, bye selamat hari pekerja..and bercuti..bye bloggie.







End

Slug: "Berganti hati"

Assalamualaikum.. hello geng...apa bikin tu?noty ea....hahaa. tiba-tiba saja kan. Alhamdulillah Kelmarin baru mula kerja sebab beberapa hari lepas cuti sebab ada hal personal sedikit. alhamdulillah semuanya beransur pulih seperti sedia kala and hati sedikit tenang, mudah-mudahan kekal begitu.
Biasalah kalau aku sendiri melayan-layan blues, mesti terfikir-fikir. Tadi terfikir sorang teman tapi mesra, kenal dia ni dah lama, 7-8 tahun jugakla, dari program anak angkat, ala dulu zaman belajar mesti adakan program macam ni??so dulu kalau de masalah tu selalu jugakla aku mintak nasihat dengan dia, dia pun selalu gak tolong aku time susah vice versa macam tu la.  apa guna bestie tu kan, xkan nak dengar gossip ja hari-hari.

Cuma lately ni , maksud aku sejak dia berkahwin ni, dah jarang berbual..kot. kat group whatsapp pun macam-macam tu sajala. sebab dia dah kahwin kot.
Tapi sebelum kahwin tu last nasihat dia tu aku kekal ingat, aku citer-citer and ringkasnya dia bagi jawapan mcm ni...'U…

Slug: Agama mu Agama ku

Assalamualaikum bloggie, baru saja lepas tadi membuat lawatan muhibbah paper online, youtube, wechat eh semuala, baru mau relak-relak nampak ni tadi. Semua dah tau kan pasal ni, pasal penduduk Taman Medan suh kasi turun itu Salib. dan tadi baru terngok video ni tau. Ya Allah makcik, ko betul-betul bikin malu. Serious!
Ringkasnya, bila nak buat benda begini kena fikir dua tiga kali betul atau tidak. Apapun mungkin dari sudut, lain, mungkin makcik-makcik rumah pangsa ni xda kawan dari agama lain kot, mungkin kawan dia semata-mata sesama islam yang tak tau akan kebaikan agama lain kot. sapa tau kan?  Tapi kesian ko makcik kena lahar terus. aku rasa lawak pulak ko ni. viral terus. hehe.
Rasanya xada satu agama pun baik Islam, ka, kristian ka, Hindu ka atau apa saja agama la yang nak ajar perkara-perkara buruk. Semuanya bergantung pada diri sendiri and agama yang dianuti, Sebab tu la kalau bagi aku, kerosakan diri orang, akidah ka apa, jangan sesekali babitkan hal-hal agama, dosa pahala o…

Slug: Lagu Minggu Ini 20 - Sangkar (Atilia)

Assalamualaikum bloggie, Selamat menyambut bulan Rejab. Jahil sangat aku kan sebab baru tau bulan rejab ni, so bilang my kawan dari whatsapp lepas rejab x lama lagi ramadan. haha.. nampak sangat kalendar Islam tak hafal. 
Tapi lagu-lagu terkini update la pulak kan haaha. tapi lagu ni xdala update sangat, sebab tadi pagi bangun awal pagi aku mood dengar-dengar lagu x perasan pula lagu ni ada dalam playlist, lagu favorit ni..best lak layan lagu ni, jazzy soulyy..lepas ni harus aku start jogging harian ku di mulai dengan lagu ni. 
Aku nak update benda pasal throwback tapi aku malas la pulak nak buka external aku, nanti-nantila ye..



So enjoy-enjoy la ye. bye take care bloggie. nanti kita sambung bloggie-bloggie ok. bye.
End.

Slug: Segmen: Saya sayang blog saya

Assalamualaikum. Tentu-tentula kan saya sayang blog saya, kalau x sayang dah lama aku delete hehe. ingat tadi nak update lain tapi macam malas-malas kejung pulak haha. sambil la aku denga lagu-lagu judika ni, pada sesiapa ternampak, terbaca sekalipun boleh sajo ikut blog ni, kejap lagi aku nak buat lawatan bloggie lain. nah..


boleh visit/click blog ni k http://www.ayuinsyirah.my/
ok la bye. miss u. (Mood gedik!)


Slug: Gerhana Bulan (4April 2015)

Assalamualaikum, Alhamdulillah bloggie-bloggie, hari ni hari bermakna. Kiranya kenangan paling manis sekali dalam hidupla haaha, excited nak mampoos lak aku kan..haha, semalam malam cerita-cerita dengan geng whatsapp, pasal gerhana bulan. Then hari ni hampir terlupa jugakla, sebab lepas mandi, makan pe semua kan aku relak. xtau nak buat apa lak hari sabtu then tetiba ingat gerhan bulan. Harus la aku keluar shirtless depan rumah kan hehehe, 
So ini sajo yang aku dapat dari henpon buritberry aku tu. Satu whasapp /we chat aku share ok walaupun cuma setitik noktah. Kalau bloggie nak tengok boleh je zoom time ni dia nak full tutup dah dah mau gelap. hehe.



Gambar di atas tu diambil didepan rumah, selalu lnya kalau aku keluar malam memang bulan parking kat situ so aku tepi tiang letrik so aku boleh agak tadi2. Subhanallah seriously cantik!! bersyukur dengan kebesaran Allah SWT..(baru nak ingat tuhan segala kan..). Seriously aku happy sampai bulu-bulu roma aku satu badan naik hahaha, sebab s…