Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2015

Slug: Edisi masak-masak bujang.

Assalamualaikum, erk alhamdulillhah geng, abang kenyang, syukur masih bernafas sampai hari ni, menu hari ni biasa saja seba aku bawak bekal, sekarang kos hidup meninggi geng, jadi mengeluh pun tak guna, tgk berita ekonomi negara pesat membangun tapi motif rakyat 'susah'?hahaha..so maka dengan itu terpaksa la berjimat cermat. sekarang ni pun aku dah jarang sangat makan dekat luar sebab aku dah belajar masak heheh..nak tegelak ja aku. Senang sikitla, mana tau ada kesayangan nanti bolehla aku masakan untuk dia, s payahla susah-susah hehe.
Aku nak kongsi resepi ni, ala resepi  bujang cincai-cincai campak-mencampak, tu pun aku google tapi xdala aku ikut 100% di google tu sebab kadang bahan x cukup, tapi lantaklakan, aku kot yang masak hehe. So hari Ahad tu aku dalam malas-malas mereput atas katil sepanjang hari aku bangun jugakla sebab lapar, so aku masak ni, IKAN STIM. masakan ni kerap jugak aku masak la sebab senang, dari goreng.  so bahan-bahanya senang saja geng,

Bahan-Bahan;  B…

Slug: Lagu Minggu Ini 23 - Ku Akui (Hafiz)

Assalamualaikum. Babe! caner ni.. tetiba feeling2 lonely dalam office ni, office sorang, balik rumah sorang, atas katil pun sorang, bangun pagi pun sorang, semua pun sorang...mereput la nampaknya kalau macam ni. uwaaaaaaa..susahnya mencari cinta. Tiba-tiba hati ini dalam taman dan memerlukan haahaha..gedik! 
So memandangkan perasaan ni semulajadi datang dengan sendiri, maka dengan itu marila kita layan lagu ni. Padahal aku sebenanrya mau update benda yang aku masak semalam. Tapi, esok-esok la ya, 




Teringat pula ex-ex..hmmm.. :(( ok la bye.
End.

Slug: Segmen Blogwalking Cuti Semestar By Parihh

Assalamualaikum bloggie..banyak kerja sedikit hari ni, panas kan hari ni, ketiak pun lecak haha..tapi xkanla aku nak cerita ketiak kan..jadi sekadar untuk menyeport teman blogger ni saja, x dapat review pun x pala..ok saja.



Jadi sudi-sudikanla klin mengelik blog member  Mad Parihh  ni. 
End.

Slug: Lagu Minggu Ini 22- Kun Anta (Humood AlKhudher)

Assalamualakum. klise la pulakkan kalau dengar lagu-lagu omputih sepanjang masa? Ni semua dari adikku ni dia request suh carik lagu ni, download, macam bos pulak dia, tapi aku pun cakap ok ja nanti aku carik. Then baru la ada masa sedikit hari ni and dengar lagu ni, and eh..apasal pulak aku yang terlayan kan? LOL
Lalu dengan itu harusla aku download satu album, hmm kejap lagi balik nak g workout dengan satu album ni. hahha...ok la bye bloggie..


End.

Slug: "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei"

Assalamualaikum. ya Alloh sorry la geng terlupa nak buat buat sokongan untuk rakan bloggie ni, ok la secara ringkas saja, boleh join ni ok..tapi aku x tau la nak bagi ucapan kreatif biasanya aku bagi ucapan biasa tapi x pala kan.



So u all boleh klik blog kampung-kameq ni untuk join and support, sempat lagi ni..
Dear Lala: 
Bahawasanya 13 Mei tu sama dengan hari lahir abang ku, so Selamat Hari Lahir untuk u, semoga terus sukses and berjaya dalam hidup dunia akhirat bersama dengan kesayangan mu, enjoy and hava a blast.
End.

Slug: Segmen Blogwalking & Give Away by Kisah.Si.Gadis.Leo

Assalamualaikum geng...how r u?r u ok? or r u sick he? motif bahasa aku berbaur india?hahaha, xdapa la hari ni saja jak nak mengajak sesapa la kan menyokong, menjoin, tak harap menang pun,  ok saja kalau x menang, sebab hari tu ada sorang rakan bloggie tinggalkan pesanan ringkas  di chat box tu, jadi hari ni baru ada time sedikit.


Jadi ini syarat-syaratnya ye..
Follow Blog Kisah.Si.Gadis.Leo dan tinggalkan jejak anda di chatbox una.Copy banner yang berbunga-bunga ni,hahah..serta syarat segmen ni ke dalam entry korang.Perkara yang korang perlu tulis dalam entry adalah seperti,kenalkan serba sedikit tentang diri korang,dan tulis juga tentang seorang blogger yang korang kagumi dan kenapa?Tinggalkan link penyertaan korang di ruang komen entry ini supaya una boleh jejak korang semula ;)8 orang pemenang akan una umumkan pada entry 1 June nanti,inshaAllah.
Ada apa dengan aku? 
Nama aku 'Zulfa' sebenanrya nama yang aku terbalikan sebab nama aku acah-acah panjang, Bangga dengan umur ku sek…

Slug: Segalanya..

Assalamualaikum. Bloggieee hari ni kinda special ya sebab hari ibu kan..Alhamdulillah baru tadi habis bercalling-calling dengan my mum kesayangan, kalau ikutkan pun memang hari-hari aku kol pun x pun mak aku call lepas tu dia suh aku call balik..boleh?hahaha.

Teringat jugakla masa kecik-kecik dulu mak aku garang geng, ya Allah garang macam rimau. Serious, ko buat hal sikit, ha kenala ko secubit dan beberapa cubit lagi di paha kri kanan. Tapi xpala, aku x kisah pun sebab kalau fikir-fikir, well, dah naluri ibu macam tu kan. dia pun bukan saja-saja nak membantai, sebab kalau x bantai nanti naik lemak. 
Syukur Alhamdulillah sebab hari ni sedang kami lima beradik meningkat dewasa, mak masih lagi sihat walafiat. Aku pun selalu jugakla doa mak aku semoga biarla dia panjang umur.
Mak, terima kasih atas semua ajaran dan kasih sayang yang cukup sempurna, terima kasih kerna menjaga kami lima beradik, bagi kami pendidikan dan alhamdulillah dah jadi orang pun kitorang haha, walaupun aku tau aku …

Slug: Selamat Hari Pekerja

Assalamualikum bloggie, ha tekial kial ko nak update..haha sebab tu la aku x suka sangat nak update blog guna henpon mahupun tab, nak jugak laptop aku yang dah kertu macam aku jugak (carut diri sendiri) hahah..Ya Alloh bloggie, hari ni memang hari paling malas yang pernah aku rasa, satu hari ni aku membuta kau. Tejerit jerit mak aku suh bangun, aku pn malas ja hari ni xtau la nak buat pe blur habis, sambil tu layan sajala budak adam ni. Ye la aku pn bukan macam orang lain kan nak melancong bagai..jadi bagus aku duk rumah goyang telor eh..hehe.

So bloggie aku just nak Ucap ja happy first of May and Selamat Hari Pekerja itu je pun..katanya semoga lebih produktif...

Ok la bloggie..selamat bercuti..bye.

End.