Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Slug: Mejaku bukan mejamu.

Assalamualaikum. Hari yang panjang dan banyak benda yang berlaku. Memang pun dah kul 12 ttengha malam lebih kot haaha..kesian blog aku ni dah ada yang unfollow, dari 100k tup2 buka tinggal  72 org je??nampak sangat kita di benci :(( anyway suka hati ko la, ni tadi aku dok sibuk buat kerja office cam haram ni, katanya esok my boss nak update bagai, macam kimk betul so lepas buat kerja tadi ada lelepak kejap and baca taditerbaca artikel lama, artikel dua tiga tahun lepas kot pasal meja berselerak. Katanya org yang bekerja meja selerak ni katanya kreatif..eh kreatif kah aku haaha..

Ada sesuatu yang aku nak kongsi jugakla, sebab di tempat kerja sekarang ni tidak pernah pulak berlaku kes meja berselerak sampaila aku join the team. Entahla my boss tu aku nak x faham dengan dia, well, kalau nak tau aku kalau nak cuti aku akan berfikir dua tiga kali sebab aku kena settle kan kerje and mengemas! Ok me jenis bekerja dengan meja berselerak dengan kertas belambak nak mampos. Tapi alhamdulillah ker…

Slug: Lagu Minggu Ini- Hancur Aku (Estranged ft Fazura))

Assalamualaikum bloggie, rindu my blog sebab kalau ada apa-apa sini la tempat luahan, royanan, maki hamun dan mencerca cerca heheh..xdala tadi aku tengah chill tadi, kenyang makan nasik berpinggan kau..and sedang  membuat sedikit kerja office, dengan my lapotp yang sudah tua tingtong, aku layan lagu ni,  
Tetiba me memikirkan beberapa orang sahabat dan 'sahabat' and dengar lagu lni macam kena la pulak. canni..sekarang ni aku sedang melalui keadaan yang mana ada beberapa member yang langsung aku tak kisah, x ambik tau tetiba tu la orang paling rapat dengan aku skang, walaupun hanya whatsapp..and hairan dengan beberapa orang teman yang kununnya so called sahabat dunia akhirat tetiba menghilang..apakah?


dah la, marilah kita layan, happy weekend bloggie..
End.


Slug: Blur yang amat.

Assalamualaikum, asal aku rasa nak sedih bila lama x buka blog? Tetiba me ada 'feel' dengan my blog ni. Ok, aku baru bangun, tengah blur xtau nak buat apa (cuci baju kot, makan, keluar kejap, jogging?). Nampak tak keboringan disitu, orang lain sibuk travel sana sini aku mereput dirumah ni sensorang.
Alhamdulillah, syukuran, its 2016, Allah masih bagi peluang untuk bernafas dan buat segala benda, well, 2016 sama je kot untuk tahun sebelumnya, xda perubahan pun, tapi ada jugak la aku fikir-fikir dalam hati nak jaga kesihatan, kerja kuat, and aku ada niat dihati nak mendalami ilmu agama (sebab rasa macam jauh sangatt, cam sikit je bekalan akhirat nanti) tapi tula aku ni jenis 'lambat' nak mula tu semua, yang penting kena kuat la kot kan?
Aku sebenanrya...ntahla..hati ni macam kejap-kejap tenang, kejap-kejap kecamuk...kejap-kejap tenang balik, kejap-kejap panic attack, sebab..banyak fikir itu ini...tak taula bila nak selesai. hmmm..kadang-kadang aku macam indenial akan se…