Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2017

Slug: Selamat Berpuasa 2017

Assalam.bloggie.aduhh penat tangan ni tekan password. Terlupa kejap tpi nasib baik ingat balik, gelabah jugakla tadi. Alhamdulillah bloggie kalau lepas hari ni masuk 5 ramadhan la kot as aku update ni kol 2.21am hari selasa. Penuh jugakla segala timeline socmed dengan ucapan ucapan selamat berpuasa segala dan aku pn x mau ketinggalan jugakla walaupn kan mau masuk seminggu sudah.
I suka throwback. sama jugak la siri ramadan sebelumnya pasti ada sisi-sisi kenangan yang pasti tidak mungkin kita lupakan berbuka dan bersahur bersama insan insan kesayangan.
masih ingat lgi zaman kekanak up to remaja, kenangan berpuasa bersama keluarga memang the best. Sebab mak masak kan?mak i dengan my sister masa dulu memang chef d rumah so yg yang kami ni tinggal melantak and ya, masakan mak mana yang tak sedapkan?sentiasa malar segar. Hari tu we all satu keluarga, my parents, brothers and sister duduk bersama sama makan, gelak2 besar (kecuali kalau ada my bapak, kitorang kena behave sebab bapak kami se…

Slug:Lagu Minggu Ini 32- Kekasih bayangan (cakra khan)

Asslamualaikum bloggie, selamat pagi, cliche la kan kalau bangun pagi minum milo, kopi atau teh so i memilih black soy bean, gituu..hehehe, awal i bangun bloggie tapi tu la subuhnya x, caner?hmmmm. ntahla hati i ni kosong sebab tu   mod dengar lagu jiwa.
i suka lagu ni bloggie, minggu ni saja adalah beratus kali i mendengar acah2 mood perpisahan kan haaha, i rindu la..susah nak cakap kalau bab2 perasaan ni, bercampur baur, alaaa jangan la mood swing pagi2 ni, aku nak keluar jap lgi ni..tiber ahahaha..





ingat i nak bersenam nantila..k r bloggie tu sajala, xtau nak cakap apa lgi..nanti2 la ya bye.
End.

Slug: Selamat hari pekerja

Assalam bloggie. Kalau la hari2 macma ni nest kan? Hehe. Alhamdulillah bebrapa hari ni xdala i fikir banyak benda sangat.. aman2  jah hari ni. Jadi kerja i mandi balik, bar8ng2 balik, bangun balik and baring balik hahaha..
Disebabkan i pun xtau nak buat apa, dengan itu i merajinkan diri until masak sambil feeling2 husband bantu isteri haaaha..kisahnya i masak ni.
Sebab tadi i fikir2 i plan mau cleakan apa benda tah dpm peti tu..ternampak pulak bahan2 ni and i fikir macam lama x menunjukkan skill..so kesudahahnnya macam ni la. Cukupla sekali untuk housemate hehehe..reringkas ja jah, g pn apala sangat sayur labu dengan bayam tu dengan udang masak saus tiramkan. Pastu mengigihkan diri amik gambar pastu upload d socmed kan...sudah trend jah pa nak buat..haha..
Dan sekarang ni pn i dah kenyang dah mandi balik and barik balik..tu ja la rini..akhir2 ni i suka dengar lagu lagu shiela majid. Baru perasan, banyak sebenarnya lagu2 best dari minah ni. 
Ok la pemirsah happy holiday..holiday2 pn s…