Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

AJL 26

Salam.Adus! pening dengan internet ni. Faham-faham saja lah ye. Pagi- pagi ni saya nak update pasal muzik-muzik sebab malam ni separuh akhir pertama dan seterusnya 2 minggu kemudian pada setiap jumaat. Macam nak tengok bola la pula. Dan senarai lagu...

Separuh Akhir Pertama (18 November 2011 )1. Babak Pertama (Drama)2. Di Penghujungnya (Iqa)3. Mata Hati (Nubhan)4. Janji (Akim)5. Kisah Hati (Alyah)6. Kisah Dongeng (Stacy)7. Gadis Semasa (Yuna)8. Maaf Dari Hati (Sofazr)9. Muda (Hujan)10. Awan Nano (Hafiz)11. Beribu Sesalan (Ning Baizura, Jaclyn Victor & Shila Amzah)Separuh Akhir Kedua ( 25 November 2011)1. Kurnia (Mizz Nina & Noh Hujan)2. Kekanda Adinda (Atilia & Monoloque)3. Cinta Muka Buku (Najwa Latif)4. Luar Biasa (Shahir)5. Perpisahan Ini (1st Edition dan Nubhan)6. Cinta Teragung (Hazama)7. Pokok (Meet Uncle Hussein dan Nubhan)8. Sungai Lui (Aizat)9. Bagaikan Bidadari (Tomok)10. Ilusi (Adira)11. Wanita Seluruh Dunia (Projek Pistol)Separuh Akhir Ketiga ( 2 Disember 201…

Ah long

KUALA LUMPUR - Seorang wanita memohon pihak berkuasa berbuat sesuatu terhadap empat ah long yang kini memaksanya membayar hutang seorang lelaki yang menyewa rumahnya dan mendakwa dia adalah isterinya."Saya cuma menyewakan rumah kedai saya di Seri Kembangan, Selangor kepada lelaki itu yang dikenali sebagai Mei Keng Chong, 39, sejak tiga bulan lalu dan tidak pernah mengenalinya sebelum ini."Dia cuma membayar sewa satu kali sahaja dan terus menghilang sehingga hari ini. Tiba-tiba saya dikejutkan dengan panggilan ah long yang mengatakan 'suami' saya itu telah membuat pinjaman dan minta saya bayar segera," kata wanita itu yang mahu dikenali sebagai Ho.Menurut Ho, akibat perbuatan Keng Cheong, rumahnya pernah beberapa kali disimbah cat merah selain edaran poster yang memintanya menjelaskan hutang lelaki itu."Saya dan suami saya kini hidup dalam ketakutan kerana kumpulan ah long itu sering menghubungi kami tanpa mengira waktu."Berapa banyak yang dia …

AIM 18

Salam. Selamat pagi. Harap sihat-sihat semua. Mesti ada yang tengok AIM 18 minggu lepas kan?? pertama kali saya tengok AIM edisi baru ni, sebab AIM yang lepas-lepas tak sempat tengok sebab masa tu sibuk belajar..kononnyalah hehe. Apapun saya tertarik dengan pemenang artis baru terbaik, Najwa. Bukan Najwa Latiff yang cinta muka buku tu ya. Saya tak tau sampaila saya ada masa me 'youtube' lagu Najwa semalam. Memang layak menang!.




Bestkan?? suka babak terakhir dalam video klip itu: (BF) Hey! thats my car! you give it to me! (GF) : ya, when we were together! Enjoy ok.

Sekali lagi..

Salam. Lama sudah rasanya saya tidak mengetuk keyboard untuk menaip di sini. Kekok dan blur...kali terakhir saya rajin memulakan blog sekitar 2008 dan terhenti sekitar 2010 kini, baru lah saya rasa seperti mahu aktif semula...InsyaAllah mungkin kurang sikit kisah personal yang di ceritakan berbanding masa dulu-dulu (Kalau di ingat malu pun ada hehe..) Sebab itu juga saya telah buang semua entri-entri lama semata-mata memulakan apa yang baru.


Salam Aidiladha :)