Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

Slug: Lagu Minggu Ini 24- Harapan Ramadhan (Raihan & Man Bai )

Assalamualaikum bloggie. ya Allah, lamanya x update disini, x produktif langsung aku ni,  bz sedikit bloggie bekerja siang sampai petang, hmmm entahla, Alhamdulillah syukur pada tuhan bloggie masih di berikan rezeki, makan pakai yang secukupnya. 
Alhamdulillah hari ni dah genap seminggu kita berpuasa?ke aku salah kira?xtau la bloggie, ikut flow sajala janji sihat tubuh badan sampai raya sudah heheh, sorry pada bloggie-bloggie yang mana komen tak berbalas tu sorry la, bukan bajet retis pun aku ni, tapi tu la nak cepatkan hehehe. 
Nah bloggie ku tujukan lagu ni untuk semua bloggie disini, yang membaca dan dengarla hehe..lagu ni semestinya malar segar dan membuatkan segala bulu-bulu badan ku meremang, teringat parent ku adik beradikku di kampung..


Ok la blog pasti akan di update selagi mampu. Selamat berpuasa semua, jangan lupa...ZAKAT tu..bayar.
End.

Slug: Selamat Berpuasa 2015

Assalamualaikum, alhamdulillah pemirsah hari ni kita bermula untuk berpuasa, maksud aku menjelang subuh nanti kita semua bersahur? sahur la sgt kan, kalau ak yang bebujang telajak ni tak tau la caner, nak masak ke makan luar je ke makan sesiap then tido.
Walauapapun alhamdulillah keadaanya masih lagi sama seperti tahun-tahun berikutnya, seperti biasa aku kita saling beringatla niat puasa tu yang penting, kalau xda niat tu xadala..xtau la ye, tu urusan ko dengan tuhan la aku pun malas nak judge panjang-panjang, so aku share sini lafaz niat puasa senang je, xnak niat hari-hari macam ni..

boleh lafaz niat sebulan ..kalau aku yang pelupa ni so aku amalkan niat sebulan saja senang. so xdela aku nak lupa ke apaka kan..so senang.


In Sha Allah pemirsah semoga kita lalui bulan Ramadan dengan penuh berkat  dan diredhai, dan yang pastinya esok kerja boleh balik awal hehehe naaak jugak pulang awal tu kan, tapi tahun ni aku x apply balik kerja awal kot sebab saja nak tukar-tukar angin, awal sejam…

Slug: lagu Minggu Ini 23- Want To Want Me (Jason Derulo)

Hai geng, uwaaaa lamanya x mengupdate dan ngedate disini...seriously geng beberapa minggu lepas aku bz nau nau k. tak tau nak mula mana satu, semua hal-hal peribadi, hiburan politik semua aku pinggirkan sementara waktu, semua nya pasal kerja-kerja office ku yang berlambak kunun..haaha..baru la ada semangat sedikit nak update apa yang patut, nak citer panjang lebar memang x la kot sebab aku nak update pasal lagu yang aku baru dengar hari-hari, layan jugak, syok pun syok.



Ok geng aku,  x boleh lelama sangat, in sha allah aku update apa yang terkini, soon kita nak nak sambut Ramadhan kan? bestnya! nak pulang haaha..selamat malam,
Kawan-kawan yang memberi komen terima kasih banyak-banyak..tak sempat nak membalas..just terima kasih..nanti aku tengok bebetul aku reply k..kiss dulu kisss kisssss kisss..hehe mengada kan ok la wei..malam bye.
End.