Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2017

Slug: Oh Jabatan Air Tawau.

Assalam bloggie. Baru lunch bloggie hari ni boboy makan biskut saja, kununnya diet tapi kalau dah berkeping kepimg biskut d lapah tu apa cerita kan hahaha..
Hari ni menguji kesabaran sikit bloggie. Mana nak selesaikan masalah  dengan orang itu ini..kalau masalah selesai xpa la jugak..erm salah satu nya jabatan air tawau tu ha.
Kisahnya mum i call la kan citer pasal bil2 air yang tertunggak sebab mcm ada yang setel, mcm ada yang x. So memandangkan mak i pn acah malas x  berapa nak larat lately mau turun ke bandar.so i call..dah tugas i sebagai anakkan.. Selalunya masalah masam ni i main call ja..ye la i pn bz jugak kot. So i call. I call since yesterday 26hb tu.
Perempuan: jabatan air tawau boleh saya                         bantu? i:  bla bla bla Perempuan:sekejap cik saya sambungkan                                    bahagian pertanyaan bil I : ok dan...
Phone di sambungkan dengan bunyi ringging biasa.xda ringtone ka apa ( kalau ada sedap skit la telinga) dan..
Perempuan:cik sorry l…

Slug: Masa lapang

Assalam. Selamat tengahari bloggie, happy lunch bloggie. Lupa pulak dah i nak amik gambar sebab tadi i melantak tapau housemate i bawa tadi..tapau vege ja bloggie nasik dengan sayur sajo. Radi ada juga lauk sup i tapau dri luar tpi x makan lagi..so sup bihun ni i jadikan dinner ja nanti.
So hari ni masuk office mcm biasa. Bz tu biasalah carik rezki kan? Sambil2 tangan d keyboard..tangan sebelah lgi d hp..namlak tak multitasking di situ hahahaha..
Kadang2 tu ntahla i hari2 online i x bt apapun..selalunya i online i baca forum gosip hiburan tanah air..masam xda kerja kan. Then pastu i g jenjalan ig. Ig ig ig..so far i x bosan lagi..
I sekarang bosan yang teramat dengan facebook. Zaman2 dulu i main facebook ok lagik sebab benda baru kan..i igt lgi my first account beribu jugakla kawan. Hmm kawan beribu kan belum tentu sorang pn yang boleh harap .tapi ingat jugakla masa tu ramai jugak la yang pm nak kekenal..ko jangan bloggie i bukanla berbangga tapi i dah kenal ramai manusia2..yang baik…

Slug: Kembali

Assalamualaikum. Bloggie...ya Allah rasa nak nangis pun ada gembira pun ada..ok i over. Haaha..ok sebenarnya bercampur baur..terharu jugakla sebab i lama x update kan..bz beb dengan hal-hal donia lain la dulu zezaman study kemain lagi update..kan!
Well i rasa i dah berkali dah berkali kali taip i, boleh xda fb or ig o apa2 tpi janganla blog ni hilang..i bermula tahun 2008 kot..tahun depan annivesary 10 tahun kot(walaupun followers x banyak) tempat i meluah luah rasa sedih, gembira, marah dan mencarut tuuu..nak hadap orang2 sekeliling kita ni??hmmm ya la tu..bkannya  x boleh harap sangat..ada yg ok tpi x tau belakang2 macam mana.
I sebenarnya  plan nak berblogging semula dalam masa terdekat ni..hmm laptop i ni ya Allah  dah berhabuk habis..rasanya dah berkurun x buka. yang ni i pakai laptop baru tapi ni pun maybe sejak i beli tahun lepas boleh kira berapa kali je i online..selebihnya hp..
Xtau kenapa i berasa terbuka hati..sebab i fikir cam malas pun ada..cam boring pun ada..maybe..i …