Skip to main content

Slug: Masa lapang

Assalam. Selamat tengahari bloggie, happy lunch bloggie. Lupa pulak dah i nak amik gambar sebab tadi i melantak tapau housemate i bawa tadi..tapau vege ja bloggie nasik dengan sayur sajo. Radi ada juga lauk sup i tapau dri luar tpi x makan lagi..so sup bihun ni i jadikan dinner ja nanti.

So hari ni masuk office mcm biasa. Bz tu biasalah carik rezki kan? Sambil2 tangan d keyboard..tangan sebelah lgi d hp..namlak tak multitasking di situ hahahaha..

Kadang2 tu ntahla i hari2 online i x bt apapun..selalunya i online i baca forum gosip hiburan tanah air..masam xda kerja kan. Then pastu i g jenjalan ig. Ig ig ig..so far i x bosan lagi..

I sekarang bosan yang teramat dengan facebook. Zaman2 dulu i main facebook ok lagik sebab benda baru kan..i igt lgi my first account beribu jugakla kawan. Hmm kawan beribu kan belum tentu sorang pn yang boleh harap .tapi ingat jugakla masa tu ramai jugak la yang pm nak kekenal..ko jangan bloggie i bukanla berbangga tapi i dah kenal ramai manusia2..yang baik tapi belakang2? Hmm..yang soleh tapi belakang2? Hmmm ramai dah kenal..yg emmm emm emm pn ada..

Sebelum facebook zaman remaja i ada friendster..tapi xdala remaja sgt kog time tu sebab i main friendster pn dah lewat jugakla..sebelum2 tu pernh join mirc..yang ni kelakar kalau igt..nickname i tu x blh blah..'summerman zo' ..i xtau mana ntah ui kuitp nama centu

sekarang ni ntah..adalah beberapa org yg i suka tgk jugakla status2 nya..2 3 orang ja yg lain ntah..so skg ni maybe ig la yang tgh in kot. Di situ i rajin jugakla tengok and like gambar gambar best..

Dulu i ada tumblr tapi x aktif jugak..sebab xda gambar shirtless..eh haahaha..hhmm xtaula maybe i ni dah sepasa kertu la kot sebab apap benda pn berasa boring. Ok bloggie lain time sambung lagi..xda gmbr..malas mau tepek.  Bye.

End

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Berpuasa 2018

2:20am.Assalamualaikum bloggie. baru ada masa jejengok blog bloggie sambil dengar sportify ni ha. Macam ni la bloggie, kalau dengar lagu2 jiwa ni i rasa macam loser skit. yela dah la tengah malam-malam buta,sensorang pulak tu. nanges x berlagu la jawabnya. x la mcm sesetengah tu kan dah bercouple, berpasangan boleh 'berpelukan' semalaman eh...haaha..i? hanya mampu duduk belakang pintu ni menyendiri...urghhh nak hug jugakk..😣😣
My last update tu pasal kak m kan? hmm malas nak update lagi pasal dia bloggie..kang i membawang bawang disini macam masa x sesuaikn? i nak membawang dengan rerakan pn susah jugak sebab sesetengah rakan ni ada bermacam macam jenis, ni pun baru dapat tau jugak tapi ahhh malas la cakap2..yang sejenis jugak best ehhh....lagipn ramadan mood katanya kan?yang pastinya i dah x ambil port pasal dia ni lagi dah..cuci tangan. i nak update lagi satu kisah pasal sorang tu tapi pun malas jugak..haih tah papala manusia macam ni..baik didepan ibarat sesuci embun pagi…

Slug: Semester 3 (Bahagian 4) - MCC

12:08AM.Assalamualaikum, ok aku tengah berusaha disini ok. Berusaha untuk memudahkan perjalanan masa dan tugas-tugasku sebagai student (walaupun hanya separuh masa) dengan membuat mencari baha-bahan. Tapiiii, tak taula, aku macam x boleh fikir benda-benda. Just terbaca group whatsapp tadi ada yang dah nak submit assignments, sedangkan aku belum mula apa2?matilanak kalau macam ni.
Idea ada tapi macam biasa x tau macam mana mahu mulakannya, bukankah perkara paling susah itu ialah memulakan sesuatu?hehe..jadi sementara tu aku update la disini apa yang patut. tadi sempatla juga bersembang sembang, membawang sikit dengan pengarah/ pensyarah / tutor tadi ni, semua ada tau dan aku adala jugak bertanya-tanya sedikit dengan soalan-soalan ni sambil adalah sedikit cerita peribadi disusuli dengan hilai tawa yang macam palsu sikit (sebab x rasa lucu and i hv too). dan bila aku start bertanya dan memberitahu dengan mudahnya mereka menjawab salan ni x susah dan very straight foward katanya. 
dan te…

Slug: Selamat Hari Raya 2018

Assalamualaikum pemirsah hehe. I sebenarnya masih malas-malas lebaran Malas update blog, malas study apatah lagi bekerja..tapi kalau tak bekerja nanti anak-anak nak makan apa kan? eh.. Tapi tula i kena update jugak pasal raya nanti sampi habis syawal x update cam x berapa best kan sebab setiap tahun kena ada entry raya. xmainla upload2 gambar2 d fb tu semua eww (kidding)...baik i disini ja cerita panjang lebar..syawal 14 kan baru? i x kira sangat.
Jadi raya tahun ni. x tau la nak cakap macam mana. nak kata best tu...mm best2 casual saja. i lebih prefer keadaan last year sebab my famili members hampir semua ada dan meriah. Tahun ni ok la.  tapi macam kelam kambut skit. kelam kabut i lain ye, i fikif banyak pn boleh jadi kelam kabut...ok la ritu i start cuti 12hb. memang sudah menjadi kebiasaan mana-mana i bekerja i akan start bercuti seminggu atau 3 4 hari sebelum raya i memang dah sesiap cuti. sebab i bab raya mood akan turn on sampai i akan fokus bekerja. sebab tu i hairan jugakla s…