Skip to main content

Slug: Masa lapang

Assalam. Selamat tengahari bloggie, happy lunch bloggie. Lupa pulak dah i nak amik gambar sebab tadi i melantak tapau housemate i bawa tadi..tapau vege ja bloggie nasik dengan sayur sajo. Radi ada juga lauk sup i tapau dri luar tpi x makan lagi..so sup bihun ni i jadikan dinner ja nanti.

So hari ni masuk office mcm biasa. Bz tu biasalah carik rezki kan? Sambil2 tangan d keyboard..tangan sebelah lgi d hp..namlak tak multitasking di situ hahahaha..

Kadang2 tu ntahla i hari2 online i x bt apapun..selalunya i online i baca forum gosip hiburan tanah air..masam xda kerja kan. Then pastu i g jenjalan ig. Ig ig ig..so far i x bosan lagi..

I sekarang bosan yang teramat dengan facebook. Zaman2 dulu i main facebook ok lagik sebab benda baru kan..i igt lgi my first account beribu jugakla kawan. Hmm kawan beribu kan belum tentu sorang pn yang boleh harap .tapi ingat jugakla masa tu ramai jugak la yang pm nak kekenal..ko jangan bloggie i bukanla berbangga tapi i dah kenal ramai manusia2..yang baik tapi belakang2? Hmm..yang soleh tapi belakang2? Hmmm ramai dah kenal..yg emmm emm emm pn ada..

Sebelum facebook zaman remaja i ada friendster..tapi xdala remaja sgt kog time tu sebab i main friendster pn dah lewat jugakla..sebelum2 tu pernh join mirc..yang ni kelakar kalau igt..nickname i tu x blh blah..'summerman zo' ..i xtau mana ntah ui kuitp nama centu

sekarang ni ntah..adalah beberapa org yg i suka tgk jugakla status2 nya..2 3 orang ja yg lain ntah..so skg ni maybe ig la yang tgh in kot. Di situ i rajin jugakla tengok and like gambar gambar best..

Dulu i ada tumblr tapi x aktif jugak..sebab xda gambar shirtless..eh haahaha..hhmm xtaula maybe i ni dah sepasa kertu la kot sebab apap benda pn berasa boring. Ok bloggie lain time sambung lagi..xda gmbr..malas mau tepek.  Bye.

End

Comments

Popular posts from this blog

Slug: Kanibal

Assalamualaikum. Hari ni seperti biasa aku duduk kat umah. Malas betul bergerak a.k.a malas. Tadi aku baru baca paper online. Aku nak share satu artikel yang baru kejap tadi aku baca.


LONDON: Seorang lelaki yang merakam gambarnya ketika memotong mayat kekasih sebelum menghantar bahagian tubuh mangsa kepada ahli politik di Kanada, kini diburu di seluruh Eropah. Luke Magnotta yang disyaki melakukan kanibalism, berlepas dari Kanada ke Perancis selepas memuatnaikkan rakaman pembunuhan itu di Internet. Polis Britain bimbang bintang porno berkenaan kini berada di negara itu.

Enam bulan lalu, dia menginap di sebuah bilik di Fusilier Inn, Wembley, di London Utara, ketika datang untuk bersiar-siar ke negara itu.

Ketika di Britain, dia disoal oleh wartawan selepas memuatnaikkan filem dalam Internet yang menunjukkan seekor ular diberi makan seekor anak kucing.

Dalam e-mel kepada akhbar The Sun pada Disember lalu, dia berkata: “Anda akan mendengar lebih banyak lagi daripada saya. Selepas ini, mangsa bu…

Slug: Selamat Hari Raya 2017

Assalam. geng..husband baru buka blog. Ya Allah Kenapala sampai hari ni husband masih x boleh move on? hari ni berbelah bagi sangat sebab x tau nak buat apa, malas pun ada, lapar pun ada sudahnya makan jugakla tapi makan saki baki kuih ada ni ha..kuih bangkit nenek kau..

Alhamdulillah is last day syawal kan, sebenarnya x tau pun, kalau x sebab group2 whatsapp yang gigih minta maaf kununnya sebab last day syawal, xdanya husband kisah pun pasal last2 day ni, i mean..buat pa kan?eeii macam palsu la.

Tapitu la i pun macam orang lain jugak la, nak jugak kan sharing is caring hehehe, tapi tu la macam mana plan pun tapi ada ja kekurangannya, nak ambil gambar keluarga still x jadi, so cuma dapat yang ini sahaja. yang ni pun i just pick pictures randomly form my phone sebab malas mau pilih, sama je muka kan..ermm ok memulakannya  adalah gambar i haaha...




My sister's happy family, uncle miss u faz! 
Of course me and madre
My sister, mum di tengah  and sister in law.. yang ni masa first sya…

Slug: Kembali tapi kekok

Assalamualaikum...bloggiesss.ya Aulloh akwardnya rasa..haaha, xtau nak cakap apa..rindunya nak 'cakap-cakap' sini. kalau blog ni seseorang dah lama aku peluk ketat, cium lumat..eh?haha..hmm..ntahla, aku baru rasa nak update setelah sekian lama! hmm..ok permulaan sekali..aku sihat (walaupun xda sapa bertanya), Alhamdulillah, karier ok (walaupun..mata naik atas). ..
Sebenarnya  tadi aku tengah bebuat kerja-kerja office d rumah ni sambil bertemankan radio Nasional FM( bukan  era atau mix FM k) dgn secangkir teh..sebab dulu kan time macam ni ada segmen pilihan bersama masa tu kan radio muzik..ke aku sejenis ketinggalan wei?haaha
Tadi kacau kejap sebab aku nak buka blog tapi lupa password, alaaaa..terpaksa tenang kejap and pepelan igt balik...untung igt..kalau x dapat buka tadi, caner nak luah perasaan kan?nak luahkan dengan orang lain pn ssh skg ni..asik kejap je kejap kejap je..sudahnya kejap tu sampai kesudah..macam mana byk socmed ni, tetap my bloggie tetap jadi keutamaan cuma…