Skip to main content

Slug: Oh Jabatan Air Tawau.

Assalam bloggie. Baru lunch bloggie hari ni boboy makan biskut saja, kununnya diet tapi kalau dah berkeping kepimg biskut d lapah tu apa cerita kan hahaha..

Hari ni menguji kesabaran sikit bloggie. Mana nak selesaikan masalah  dengan orang itu ini..kalau masalah selesai xpa la jugak..erm salah satu nya jabatan air tawau tu ha.

Kisahnya mum i call la kan citer pasal bil2 air yang tertunggak sebab mcm ada yang setel, mcm ada yang x. So memandangkan mak i pn acah malas x  berapa nak larat lately mau turun ke bandar.so i call..dah tugas i sebagai anakkan.. Selalunya masalah masam ni i main call ja..ye la i pn bz jugak kot. So i call. I call since yesterday 26hb tu.

Perempuan: jabatan air tawau boleh saya 
                       bantu?
i:  bla bla bla
Perempuan:sekejap cik saya sambungkan                                    bahagian pertanyaan bil
I : ok dan...

Phone di sambungkan dengan bunyi ringging biasa.xda ringtone ka apa ( kalau ada sedap skit la telinga) dan..

Perempuan:cik sorry la x da org jawab.
Aku: bz atau meeting?
Perempuan: bz layan pelanggan cik..(yang ni mcm lain je ayat kan layan pelangggan mcm gro pulak haaha)
Aku: ok la nanti saya call

Dan kelmarin  tu aku call dalam 5 kali jugak and pompuan tu jawapan sama..hanya, cik xda orang jawab pertanyaan..whoaa..ok i bersabar..

Sampaila hari ni, i call sampai 4 kali jugak and bagi jawapan sama, i siap minta tolong adik i call kan and tanya apa yang patut.and respon adi i mcm ni..

'Bang, memang jabaran air tu memang bz begitu kah?' Oh my...

I cuba memahami bz tu..i husnozon bersangka baik  sampai la hari ni i mcm dah start memaki maki dalam hati dah..kan dah negatif tu..dalam hati nurani itertanya jugakla. Ok katala ada 7 kaunter atau 5 kaunter sekalipun..x kan xda sorang boleh di tugaskan untuk satu jawab call and layan i as pelanggan? Suara i macam pelakon syamsul yusof kot  hahaha (sorry angkt bakul jap)  rugi kot x jawab panggilan i haaahaha..(matilanak)

Tapi betulakan..sebab sebelum ni i pergi kaunter sana dedulu tu tengok keadaan sebenarnya x dala sesibuk mana pn santai kot sambil makan keropok tasen bungkus besar rm1.20 sepaket....5 kaunter pun bukanya 3 saja. Bz kah?? So i pn ztau la mcm mana.. i tetap jugak x kan berputus asa call smpi dapat..i nak tanya sajala ish..ka mau d rasuah2 dulu..opss..ok la..dengar lagu jap. Bye.

End



Comments

Popular posts from this blog

Selamat Berpuasa 2018

2:20am.Assalamualaikum bloggie. baru ada masa jejengok blog bloggie sambil dengar sportify ni ha. Macam ni la bloggie, kalau dengar lagu2 jiwa ni i rasa macam loser skit. yela dah la tengah malam-malam buta,sensorang pulak tu. nanges x berlagu la jawabnya. x la mcm sesetengah tu kan dah bercouple, berpasangan boleh 'berpelukan' semalaman eh...haaha..i? hanya mampu duduk belakang pintu ni menyendiri...urghhh nak hug jugakk..😣😣
My last update tu pasal kak m kan? hmm malas nak update lagi pasal dia bloggie..kang i membawang bawang disini macam masa x sesuaikn? i nak membawang dengan rerakan pn susah jugak sebab sesetengah rakan ni ada bermacam macam jenis, ni pun baru dapat tau jugak tapi ahhh malas la cakap2..yang sejenis jugak best ehhh....lagipn ramadan mood katanya kan?yang pastinya i dah x ambil port pasal dia ni lagi dah..cuci tangan. i nak update lagi satu kisah pasal sorang tu tapi pun malas jugak..haih tah papala manusia macam ni..baik didepan ibarat sesuci embun pagi…

Slug: Semester 3 (Bahagian 4) - MCC

12:08AM.Assalamualaikum, ok aku tengah berusaha disini ok. Berusaha untuk memudahkan perjalanan masa dan tugas-tugasku sebagai student (walaupun hanya separuh masa) dengan membuat mencari baha-bahan. Tapiiii, tak taula, aku macam x boleh fikir benda-benda. Just terbaca group whatsapp tadi ada yang dah nak submit assignments, sedangkan aku belum mula apa2?matilanak kalau macam ni.
Idea ada tapi macam biasa x tau macam mana mahu mulakannya, bukankah perkara paling susah itu ialah memulakan sesuatu?hehe..jadi sementara tu aku update la disini apa yang patut. tadi sempatla juga bersembang sembang, membawang sikit dengan pengarah/ pensyarah / tutor tadi ni, semua ada tau dan aku adala jugak bertanya-tanya sedikit dengan soalan-soalan ni sambil adalah sedikit cerita peribadi disusuli dengan hilai tawa yang macam palsu sikit (sebab x rasa lucu and i hv too). dan bila aku start bertanya dan memberitahu dengan mudahnya mereka menjawab salan ni x susah dan very straight foward katanya. 
dan te…

Slug: Selamat Hari Raya 2018

Assalamualaikum pemirsah hehe. I sebenarnya masih malas-malas lebaran Malas update blog, malas study apatah lagi bekerja..tapi kalau tak bekerja nanti anak-anak nak makan apa kan? eh.. Tapi tula i kena update jugak pasal raya nanti sampi habis syawal x update cam x berapa best kan sebab setiap tahun kena ada entry raya. xmainla upload2 gambar2 d fb tu semua eww (kidding)...baik i disini ja cerita panjang lebar..syawal 14 kan baru? i x kira sangat.
Jadi raya tahun ni. x tau la nak cakap macam mana. nak kata best tu...mm best2 casual saja. i lebih prefer keadaan last year sebab my famili members hampir semua ada dan meriah. Tahun ni ok la.  tapi macam kelam kambut skit. kelam kabut i lain ye, i fikif banyak pn boleh jadi kelam kabut...ok la ritu i start cuti 12hb. memang sudah menjadi kebiasaan mana-mana i bekerja i akan start bercuti seminggu atau 3 4 hari sebelum raya i memang dah sesiap cuti. sebab i bab raya mood akan turn on sampai i akan fokus bekerja. sebab tu i hairan jugakla s…