Skip to main content

Slug: Oh Jabatan Air Tawau.

Assalam bloggie. Baru lunch bloggie hari ni boboy makan biskut saja, kununnya diet tapi kalau dah berkeping kepimg biskut d lapah tu apa cerita kan hahaha..

Hari ni menguji kesabaran sikit bloggie. Mana nak selesaikan masalah  dengan orang itu ini..kalau masalah selesai xpa la jugak..erm salah satu nya jabatan air tawau tu ha.

Kisahnya mum i call la kan citer pasal bil2 air yang tertunggak sebab mcm ada yang setel, mcm ada yang x. So memandangkan mak i pn acah malas x  berapa nak larat lately mau turun ke bandar.so i call..dah tugas i sebagai anakkan.. Selalunya masalah masam ni i main call ja..ye la i pn bz jugak kot. So i call. I call since yesterday 26hb tu.

Perempuan: jabatan air tawau boleh saya 
                       bantu?
i:  bla bla bla
Perempuan:sekejap cik saya sambungkan                                    bahagian pertanyaan bil
I : ok dan...

Phone di sambungkan dengan bunyi ringging biasa.xda ringtone ka apa ( kalau ada sedap skit la telinga) dan..

Perempuan:cik sorry la x da org jawab.
Aku: bz atau meeting?
Perempuan: bz layan pelanggan cik..(yang ni mcm lain je ayat kan layan pelangggan mcm gro pulak haaha)
Aku: ok la nanti saya call

Dan kelmarin  tu aku call dalam 5 kali jugak and pompuan tu jawapan sama..hanya, cik xda orang jawab pertanyaan..whoaa..ok i bersabar..

Sampaila hari ni, i call sampai 4 kali jugak and bagi jawapan sama, i siap minta tolong adik i call kan and tanya apa yang patut.and respon adi i mcm ni..

'Bang, memang jabaran air tu memang bz begitu kah?' Oh my...

I cuba memahami bz tu..i husnozon bersangka baik  sampai la hari ni i mcm dah start memaki maki dalam hati dah..kan dah negatif tu..dalam hati nurani itertanya jugakla. Ok katala ada 7 kaunter atau 5 kaunter sekalipun..x kan xda sorang boleh di tugaskan untuk satu jawab call and layan i as pelanggan? Suara i macam pelakon syamsul yusof kot  hahaha (sorry angkt bakul jap)  rugi kot x jawab panggilan i haaahaha..(matilanak)

Tapi betulakan..sebab sebelum ni i pergi kaunter sana dedulu tu tengok keadaan sebenarnya x dala sesibuk mana pn santai kot sambil makan keropok tasen bungkus besar rm1.20 sepaket....5 kaunter pun bukanya 3 saja. Bz kah?? So i pn ztau la mcm mana.. i tetap jugak x kan berputus asa call smpi dapat..i nak tanya sajala ish..ka mau d rasuah2 dulu..opss..ok la..dengar lagu jap. Bye.

End



Comments

Popular posts from this blog

Slug: Kanibal

Assalamualaikum. Hari ni seperti biasa aku duduk kat umah. Malas betul bergerak a.k.a malas. Tadi aku baru baca paper online. Aku nak share satu artikel yang baru kejap tadi aku baca.


LONDON: Seorang lelaki yang merakam gambarnya ketika memotong mayat kekasih sebelum menghantar bahagian tubuh mangsa kepada ahli politik di Kanada, kini diburu di seluruh Eropah. Luke Magnotta yang disyaki melakukan kanibalism, berlepas dari Kanada ke Perancis selepas memuatnaikkan rakaman pembunuhan itu di Internet. Polis Britain bimbang bintang porno berkenaan kini berada di negara itu.

Enam bulan lalu, dia menginap di sebuah bilik di Fusilier Inn, Wembley, di London Utara, ketika datang untuk bersiar-siar ke negara itu.

Ketika di Britain, dia disoal oleh wartawan selepas memuatnaikkan filem dalam Internet yang menunjukkan seekor ular diberi makan seekor anak kucing.

Dalam e-mel kepada akhbar The Sun pada Disember lalu, dia berkata: “Anda akan mendengar lebih banyak lagi daripada saya. Selepas ini, mangsa bu…

Slug: Selamat Hari Raya 2017

Assalam. geng..husband baru buka blog. Ya Allah Kenapala sampai hari ni husband masih x boleh move on? hari ni berbelah bagi sangat sebab x tau nak buat apa, malas pun ada, lapar pun ada sudahnya makan jugakla tapi makan saki baki kuih ada ni ha..kuih bangkit nenek kau..

Alhamdulillah is last day syawal kan, sebenarnya x tau pun, kalau x sebab group2 whatsapp yang gigih minta maaf kununnya sebab last day syawal, xdanya husband kisah pun pasal last2 day ni, i mean..buat pa kan?eeii macam palsu la.

Tapitu la i pun macam orang lain jugak la, nak jugak kan sharing is caring hehehe, tapi tu la macam mana plan pun tapi ada ja kekurangannya, nak ambil gambar keluarga still x jadi, so cuma dapat yang ini sahaja. yang ni pun i just pick pictures randomly form my phone sebab malas mau pilih, sama je muka kan..ermm ok memulakannya  adalah gambar i haaha...




My sister's happy family, uncle miss u faz! 
Of course me and madre
My sister, mum di tengah  and sister in law.. yang ni masa first sya…

Slug: Kembali tapi kekok

Assalamualaikum...bloggiesss.ya Aulloh akwardnya rasa..haaha, xtau nak cakap apa..rindunya nak 'cakap-cakap' sini. kalau blog ni seseorang dah lama aku peluk ketat, cium lumat..eh?haha..hmm..ntahla, aku baru rasa nak update setelah sekian lama! hmm..ok permulaan sekali..aku sihat (walaupun xda sapa bertanya), Alhamdulillah, karier ok (walaupun..mata naik atas). ..
Sebenarnya  tadi aku tengah bebuat kerja-kerja office d rumah ni sambil bertemankan radio Nasional FM( bukan  era atau mix FM k) dgn secangkir teh..sebab dulu kan time macam ni ada segmen pilihan bersama masa tu kan radio muzik..ke aku sejenis ketinggalan wei?haaha
Tadi kacau kejap sebab aku nak buka blog tapi lupa password, alaaaa..terpaksa tenang kejap and pepelan igt balik...untung igt..kalau x dapat buka tadi, caner nak luah perasaan kan?nak luahkan dengan orang lain pn ssh skg ni..asik kejap je kejap kejap je..sudahnya kejap tu sampai kesudah..macam mana byk socmed ni, tetap my bloggie tetap jadi keutamaan cuma…