Skip to main content

Slug: Selamat hari pekerja

Assalam bloggie. Kalau la hari2 macma ni nest kan? Hehe. Alhamdulillah bebrapa hari ni xdala i fikir banyak benda sangat.. aman2  jah hari ni. Jadi kerja i mandi balik, bar8ng2 balik, bangun balik and baring balik hahaha..

Disebabkan i pun xtau nak buat apa, dengan itu i merajinkan diri until masak sambil feeling2 husband bantu isteri haaaha..kisahnya i masak ni.

Sebab tadi i fikir2 i plan mau cleakan apa benda tah dpm peti tu..ternampak pulak bahan2 ni and i fikir macam lama x menunjukkan skill..so kesudahahnnya macam ni la. Cukupla sekali untuk housemate hehehe..reringkas ja jah, g pn apala sangat sayur labu dengan bayam tu dengan udang masak saus tiramkan. Pastu mengigihkan diri amik gambar pastu upload d socmed kan...sudah trend jah pa nak buat..haha..

Dan sekarang ni pn i dah kenyang dah mandi balik and barik balik..tu ja la rini..akhir2 ni i suka dengar lagu lagu shiela majid. Baru perasan, banyak sebenarnya lagu2 best dari minah ni. 

Ok la pemirsah happy holiday..holiday2 pn sok keeja kan. Selamat hari pekerja dan maanfaatkan la cuti tu dgn tersayang eh..xlama lgi ramadan kan? I is tak sabar..bye.

End.

Comments

Popular posts from this blog

Selamat Berpuasa 2018

2:20am.Assalamualaikum bloggie. baru ada masa jejengok blog bloggie sambil dengar sportify ni ha. Macam ni la bloggie, kalau dengar lagu2 jiwa ni i rasa macam loser skit. yela dah la tengah malam-malam buta,sensorang pulak tu. nanges x berlagu la jawabnya. x la mcm sesetengah tu kan dah bercouple, berpasangan boleh 'berpelukan' semalaman eh...haaha..i? hanya mampu duduk belakang pintu ni menyendiri...urghhh nak hug jugakk..😣😣
My last update tu pasal kak m kan? hmm malas nak update lagi pasal dia bloggie..kang i membawang bawang disini macam masa x sesuaikn? i nak membawang dengan rerakan pn susah jugak sebab sesetengah rakan ni ada bermacam macam jenis, ni pun baru dapat tau jugak tapi ahhh malas la cakap2..yang sejenis jugak best ehhh....lagipn ramadan mood katanya kan?yang pastinya i dah x ambil port pasal dia ni lagi dah..cuci tangan. i nak update lagi satu kisah pasal sorang tu tapi pun malas jugak..haih tah papala manusia macam ni..baik didepan ibarat sesuci embun pagi…

Slug: Semester 3 (Bahagian 4) - MCC

12:08AM.Assalamualaikum, ok aku tengah berusaha disini ok. Berusaha untuk memudahkan perjalanan masa dan tugas-tugasku sebagai student (walaupun hanya separuh masa) dengan membuat mencari baha-bahan. Tapiiii, tak taula, aku macam x boleh fikir benda-benda. Just terbaca group whatsapp tadi ada yang dah nak submit assignments, sedangkan aku belum mula apa2?matilanak kalau macam ni.
Idea ada tapi macam biasa x tau macam mana mahu mulakannya, bukankah perkara paling susah itu ialah memulakan sesuatu?hehe..jadi sementara tu aku update la disini apa yang patut. tadi sempatla juga bersembang sembang, membawang sikit dengan pengarah/ pensyarah / tutor tadi ni, semua ada tau dan aku adala jugak bertanya-tanya sedikit dengan soalan-soalan ni sambil adalah sedikit cerita peribadi disusuli dengan hilai tawa yang macam palsu sikit (sebab x rasa lucu and i hv too). dan bila aku start bertanya dan memberitahu dengan mudahnya mereka menjawab salan ni x susah dan very straight foward katanya. 
dan te…

Slug: Selamat Hari Raya 2018

Assalamualaikum pemirsah hehe. I sebenarnya masih malas-malas lebaran Malas update blog, malas study apatah lagi bekerja..tapi kalau tak bekerja nanti anak-anak nak makan apa kan? eh.. Tapi tula i kena update jugak pasal raya nanti sampi habis syawal x update cam x berapa best kan sebab setiap tahun kena ada entry raya. xmainla upload2 gambar2 d fb tu semua eww (kidding)...baik i disini ja cerita panjang lebar..syawal 14 kan baru? i x kira sangat.
Jadi raya tahun ni. x tau la nak cakap macam mana. nak kata best tu...mm best2 casual saja. i lebih prefer keadaan last year sebab my famili members hampir semua ada dan meriah. Tahun ni ok la.  tapi macam kelam kambut skit. kelam kabut i lain ye, i fikif banyak pn boleh jadi kelam kabut...ok la ritu i start cuti 12hb. memang sudah menjadi kebiasaan mana-mana i bekerja i akan start bercuti seminggu atau 3 4 hari sebelum raya i memang dah sesiap cuti. sebab i bab raya mood akan turn on sampai i akan fokus bekerja. sebab tu i hairan jugakla s…