Skip to main content

Slug: Keseorangan

1:09AM. Assalamualaikum. hmmm macam ni la wak, masa-masa sensorang ni mood kadang-kadang kelaut banyak. Ya Aulloh kenapa la akhir-akhir ni banyak fikir ni wak..duhhh..salah satunya macam ni la, kalau duduk single-single macam ni, teruslah teringat bekas kekasih haaha pada yang tau aku macam mana tu, tau la kan, kalau tak tau, buat bodoh ja la. 

Macam ni la hari-hari wak, balik rumah tido, makan belajar, belajar, belajar dan belajar. ya Aulloh, boboi tertekan!! dah la xda pasangan hidup dan i rasa tetiba i berasa lonely. Ala kenapa la niiii duhh...masa-masa ni jugakla i throwback kenangan-kenangan bersama ex, rindula mau berkasih-kasihan, you know...beramas mesra semua tu..kenangan tuuuu..sekarang ni, peluk bantal guling ja wakk peluk la sampai lunyai. 

Pada yang tau i bukan sejenis manusia yang cepat move on ok, i sejenis insan yang mengambil masa yang lama untuk mencari apa yang patah untuk berganti balik ok. tapi tahla, i still x mencari, 7 - 8 tahun kot i still macam ni: menyendiri, lepas tu hari-hari tido lambat. goshhh..makin tuala lama mcam ni, dahla rerambut i dah semakin beruban

xtaula nyah, pokoknya hari ni i banyak fikir sampai sudah. eh ok la rasa nak berak la pulak, tadi makan tembikai banyak. k la nanti sambung. ni last song lagu jiwang aku dengar tepek dari youtube, bye.





End.

Comments

Popular posts from this blog

Slug: Semester 3 (Bahagian 4) - MCC

12:08AM.Assalamualaikum, ok aku tengah berusaha disini ok. Berusaha untuk memudahkan perjalanan masa dan tugas-tugasku sebagai student (walaupun hanya separuh masa) dengan membuat mencari baha-bahan. Tapiiii, tak taula, aku macam x boleh fikir benda-benda. Just terbaca group whatsapp tadi ada yang dah nak submit assignments, sedangkan aku belum mula apa2?matilanak kalau macam ni.
Idea ada tapi macam biasa x tau macam mana mahu mulakannya, bukankah perkara paling susah itu ialah memulakan sesuatu?hehe..jadi sementara tu aku update la disini apa yang patut. tadi sempatla juga bersembang sembang, membawang sikit dengan pengarah/ pensyarah / tutor tadi ni, semua ada tau dan aku adala jugak bertanya-tanya sedikit dengan soalan-soalan ni sambil adalah sedikit cerita peribadi disusuli dengan hilai tawa yang macam palsu sikit (sebab x rasa lucu and i hv too). dan bila aku start bertanya dan memberitahu dengan mudahnya mereka menjawab salan ni x susah dan very straight foward katanya. 
dan te…

Slug: Kanibal

Assalamualaikum. Hari ni seperti biasa aku duduk kat umah. Malas betul bergerak a.k.a malas. Tadi aku baru baca paper online. Aku nak share satu artikel yang baru kejap tadi aku baca.


LONDON: Seorang lelaki yang merakam gambarnya ketika memotong mayat kekasih sebelum menghantar bahagian tubuh mangsa kepada ahli politik di Kanada, kini diburu di seluruh Eropah. Luke Magnotta yang disyaki melakukan kanibalism, berlepas dari Kanada ke Perancis selepas memuatnaikkan rakaman pembunuhan itu di Internet. Polis Britain bimbang bintang porno berkenaan kini berada di negara itu.

Enam bulan lalu, dia menginap di sebuah bilik di Fusilier Inn, Wembley, di London Utara, ketika datang untuk bersiar-siar ke negara itu.

Ketika di Britain, dia disoal oleh wartawan selepas memuatnaikkan filem dalam Internet yang menunjukkan seekor ular diberi makan seekor anak kucing.

Dalam e-mel kepada akhbar The Sun pada Disember lalu, dia berkata: “Anda akan mendengar lebih banyak lagi daripada saya. Selepas ini, mangsa bu…

Slug: Semester 3 (Bahagian 5) - MCC

12:53AM. Assalamualaikum bloggie. Saja rini aku buang2 masa bloggie, tadi beberapa jam lepas tengah korek-korek fail2 peribadi lama gitu, carik emel lama, sebab hari tu terjumpa tapi x tau letak mana, jadi tadi cari balik tapi sampai sudah x jumpa. Selalu pun begitu . :((. Cari emel lama tadi sebab nak carik balik gambar-gambar lama kekonon nak susun-susun semua folder dalam external hard disk tu semua. tapi x jumpa jugak. buang masa jugakla tadi beberapa jam for nothing.
Aktiviti minggu ni macam biasa, kerja pepagi, pulang memalam, tidur kejap bangun, workout, mandi, lepas tu baca buku jap<-- acah-acah cendikiawan tapi sebenarnya sekadar membaca ja pun nak cover chapter ja pun. hihiih...lepas tu jenajalan instagram sambil ditemani my favorit coffee ke, lemon teh panas ke janji ada benda yang boleh di hirup. nak hirup lain..tahla, xda orang nak teman hirup..tibaaaa haaha.
kisahnya tadi my housemate nak g cinema, setelah sekian lama kan, sebab semalam kami tengok cita ni..

Layan ju…