Skip to main content

Slug: Sakitnya tuh disini..

Assalamualaikum bloggie, hmmm, nasibla ada blog ni, selain aku boleh meluahkan segala keluh kesah dengan beberapa orang, disini pn antara salah satu tempat aku nak melepaskan perkara-perkara gembira, suka duka dan perkara-perkara yang menyakitkan hati. Ok, minggu ni, minggu x berapa nak best jugakla, tak tau la minggu ni aku rasa teruk jugak la, dengan hal keluarga dengan hal office, hal diri sendiri lagi...

Hari tu aku sakit, sejak isnin tu aku rasa sistem tuboh badan macam lemah x lemah tapi larat jugakla pergi office, hari seterusnya aku demam and still larat lagi pergi office, hari rabu tu kemuncak! x boleh bangun, aku macam demam, x boleh bangun, sakit sendi, sakit gigi pun ya dan keliru dengan keadaan, lepas tu aku g klinik check up sana sini, dapatla MC dua hari. ok sekian.

Masuk hal offcie, aku tak taula nak cakap macam mana, kesnya x dela berat sangat pun, atau aku ni jenis drama lelebih tu aku tak tau la kan, aku x kisah pun kalau ada rakan sekerja aku nak call semasa aku cuti, tapi tak taula, aku baru je cuti sakit sehari dua satu office kecoh pasal satu benda kecil. kalau benda tu salah aku sekalipun, ok baiklah aku salah, tapi, aku berfikir macam ni, setiap orang punya style atau cara kerja memasing. Aku tak tau yang mana 'mungkin' aku perlu ikut cara kerja orang lain sekalipun dia berpangkat boss, tapi bagi aku sekarang ni macam lelebih pulak, x kan la setiap kali aku cuti dan maksudnya dia akan ke meja aku dan check apa yang patut? aku x faham.. and kalau benda tu x jumpa, aku fikir semua orang kena hormat dengan barangan peribadi orang lain dan bukan sesuka hati nak selongkar laci meja orang disebabkan mencari sesuatu untuk perkara yang bukan besar sangat pun. Bukannya syarikat nak muflis pun. Ya, aku salah simpan benda tu ditempat sepatutnya tapi still personal aku tetap personal, call boleh dan tanya itu ini tapi xkan x b oleh minta kebenaran?

Alfatihah untuk arwah atuk aku yang kembali kerahmatullah hari Selasa 02/03/2016, dapat berita ni dari famili grup selepas aku keluar dari klinik, banyak memori bersama arwah atuk kesayangan, Insha Allah semoga arwah ditempatkan dikalangan beriman. Amin. ok la bloggie selamat berhujong minggu bersama kesayangan. bye.

End


Comments

Popular posts from this blog

Slug: Kanibal

Assalamualaikum. Hari ni seperti biasa aku duduk kat umah. Malas betul bergerak a.k.a malas. Tadi aku baru baca paper online. Aku nak share satu artikel yang baru kejap tadi aku baca.


LONDON: Seorang lelaki yang merakam gambarnya ketika memotong mayat kekasih sebelum menghantar bahagian tubuh mangsa kepada ahli politik di Kanada, kini diburu di seluruh Eropah. Luke Magnotta yang disyaki melakukan kanibalism, berlepas dari Kanada ke Perancis selepas memuatnaikkan rakaman pembunuhan itu di Internet. Polis Britain bimbang bintang porno berkenaan kini berada di negara itu.

Enam bulan lalu, dia menginap di sebuah bilik di Fusilier Inn, Wembley, di London Utara, ketika datang untuk bersiar-siar ke negara itu.

Ketika di Britain, dia disoal oleh wartawan selepas memuatnaikkan filem dalam Internet yang menunjukkan seekor ular diberi makan seekor anak kucing.

Dalam e-mel kepada akhbar The Sun pada Disember lalu, dia berkata: “Anda akan mendengar lebih banyak lagi daripada saya. Selepas ini, mangsa bu…

Slug: Kembali tapi kekok

Assalamualaikum...bloggiesss.ya Aulloh akwardnya rasa..haaha, xtau nak cakap apa..rindunya nak 'cakap-cakap' sini. kalau blog ni seseorang dah lama aku peluk ketat, cium lumat..eh?haha..hmm..ntahla, aku baru rasa nak update setelah sekian lama! hmm..ok permulaan sekali..aku sihat (walaupun xda sapa bertanya), Alhamdulillah, karier ok (walaupun..mata naik atas). ..
Sebenarnya  tadi aku tengah bebuat kerja-kerja office d rumah ni sambil bertemankan radio Nasional FM( bukan  era atau mix FM k) dgn secangkir teh..sebab dulu kan time macam ni ada segmen pilihan bersama masa tu kan radio muzik..ke aku sejenis ketinggalan wei?haaha
Tadi kacau kejap sebab aku nak buka blog tapi lupa password, alaaaa..terpaksa tenang kejap and pepelan igt balik...untung igt..kalau x dapat buka tadi, caner nak luah perasaan kan?nak luahkan dengan orang lain pn ssh skg ni..asik kejap je kejap kejap je..sudahnya kejap tu sampai kesudah..macam mana byk socmed ni, tetap my bloggie tetap jadi keutamaan cuma…

Slug: Selamat Hari Raya 2017

Assalam. geng..husband baru buka blog. Ya Allah Kenapala sampai hari ni husband masih x boleh move on? hari ni berbelah bagi sangat sebab x tau nak buat apa, malas pun ada, lapar pun ada sudahnya makan jugakla tapi makan saki baki kuih ada ni ha..kuih bangkit nenek kau..

Alhamdulillah is last day syawal kan, sebenarnya x tau pun, kalau x sebab group2 whatsapp yang gigih minta maaf kununnya sebab last day syawal, xdanya husband kisah pun pasal last2 day ni, i mean..buat pa kan?eeii macam palsu la.

Tapitu la i pun macam orang lain jugak la, nak jugak kan sharing is caring hehehe, tapi tu la macam mana plan pun tapi ada ja kekurangannya, nak ambil gambar keluarga still x jadi, so cuma dapat yang ini sahaja. yang ni pun i just pick pictures randomly form my phone sebab malas mau pilih, sama je muka kan..ermm ok memulakannya  adalah gambar i haaha...




My sister's happy family, uncle miss u faz! 
Of course me and madre
My sister, mum di tengah  and sister in law.. yang ni masa first sya…