Skip to main content

Slug: Sakitnya tuh disini..

Assalamualaikum bloggie, hmmm, nasibla ada blog ni, selain aku boleh meluahkan segala keluh kesah dengan beberapa orang, disini pn antara salah satu tempat aku nak melepaskan perkara-perkara gembira, suka duka dan perkara-perkara yang menyakitkan hati. Ok, minggu ni, minggu x berapa nak best jugakla, tak tau la minggu ni aku rasa teruk jugak la, dengan hal keluarga dengan hal office, hal diri sendiri lagi...

Hari tu aku sakit, sejak isnin tu aku rasa sistem tuboh badan macam lemah x lemah tapi larat jugakla pergi office, hari seterusnya aku demam and still larat lagi pergi office, hari rabu tu kemuncak! x boleh bangun, aku macam demam, x boleh bangun, sakit sendi, sakit gigi pun ya dan keliru dengan keadaan, lepas tu aku g klinik check up sana sini, dapatla MC dua hari. ok sekian.

Masuk hal offcie, aku tak taula nak cakap macam mana, kesnya x dela berat sangat pun, atau aku ni jenis drama lelebih tu aku tak tau la kan, aku x kisah pun kalau ada rakan sekerja aku nak call semasa aku cuti, tapi tak taula, aku baru je cuti sakit sehari dua satu office kecoh pasal satu benda kecil. kalau benda tu salah aku sekalipun, ok baiklah aku salah, tapi, aku berfikir macam ni, setiap orang punya style atau cara kerja memasing. Aku tak tau yang mana 'mungkin' aku perlu ikut cara kerja orang lain sekalipun dia berpangkat boss, tapi bagi aku sekarang ni macam lelebih pulak, x kan la setiap kali aku cuti dan maksudnya dia akan ke meja aku dan check apa yang patut? aku x faham.. and kalau benda tu x jumpa, aku fikir semua orang kena hormat dengan barangan peribadi orang lain dan bukan sesuka hati nak selongkar laci meja orang disebabkan mencari sesuatu untuk perkara yang bukan besar sangat pun. Bukannya syarikat nak muflis pun. Ya, aku salah simpan benda tu ditempat sepatutnya tapi still personal aku tetap personal, call boleh dan tanya itu ini tapi xkan x b oleh minta kebenaran?

Alfatihah untuk arwah atuk aku yang kembali kerahmatullah hari Selasa 02/03/2016, dapat berita ni dari famili grup selepas aku keluar dari klinik, banyak memori bersama arwah atuk kesayangan, Insha Allah semoga arwah ditempatkan dikalangan beriman. Amin. ok la bloggie selamat berhujong minggu bersama kesayangan. bye.

End


Comments

Popular posts from this blog

Selamat Berpuasa 2018

2:20am.Assalamualaikum bloggie. baru ada masa jejengok blog bloggie sambil dengar sportify ni ha. Macam ni la bloggie, kalau dengar lagu2 jiwa ni i rasa macam loser skit. yela dah la tengah malam-malam buta,sensorang pulak tu. nanges x berlagu la jawabnya. x la mcm sesetengah tu kan dah bercouple, berpasangan boleh 'berpelukan' semalaman eh...haaha..i? hanya mampu duduk belakang pintu ni menyendiri...urghhh nak hug jugakk..😣😣
My last update tu pasal kak m kan? hmm malas nak update lagi pasal dia bloggie..kang i membawang bawang disini macam masa x sesuaikn? i nak membawang dengan rerakan pn susah jugak sebab sesetengah rakan ni ada bermacam macam jenis, ni pun baru dapat tau jugak tapi ahhh malas la cakap2..yang sejenis jugak best ehhh....lagipn ramadan mood katanya kan?yang pastinya i dah x ambil port pasal dia ni lagi dah..cuci tangan. i nak update lagi satu kisah pasal sorang tu tapi pun malas jugak..haih tah papala manusia macam ni..baik didepan ibarat sesuci embun pagi…

Slug: Semester 3 (Bahagian 4) - MCC

12:08AM.Assalamualaikum, ok aku tengah berusaha disini ok. Berusaha untuk memudahkan perjalanan masa dan tugas-tugasku sebagai student (walaupun hanya separuh masa) dengan membuat mencari baha-bahan. Tapiiii, tak taula, aku macam x boleh fikir benda-benda. Just terbaca group whatsapp tadi ada yang dah nak submit assignments, sedangkan aku belum mula apa2?matilanak kalau macam ni.
Idea ada tapi macam biasa x tau macam mana mahu mulakannya, bukankah perkara paling susah itu ialah memulakan sesuatu?hehe..jadi sementara tu aku update la disini apa yang patut. tadi sempatla juga bersembang sembang, membawang sikit dengan pengarah/ pensyarah / tutor tadi ni, semua ada tau dan aku adala jugak bertanya-tanya sedikit dengan soalan-soalan ni sambil adalah sedikit cerita peribadi disusuli dengan hilai tawa yang macam palsu sikit (sebab x rasa lucu and i hv too). dan bila aku start bertanya dan memberitahu dengan mudahnya mereka menjawab salan ni x susah dan very straight foward katanya. 
dan te…

Slug: Selamat Hari Raya 2018

Assalamualaikum pemirsah hehe. I sebenarnya masih malas-malas lebaran Malas update blog, malas study apatah lagi bekerja..tapi kalau tak bekerja nanti anak-anak nak makan apa kan? eh.. Tapi tula i kena update jugak pasal raya nanti sampi habis syawal x update cam x berapa best kan sebab setiap tahun kena ada entry raya. xmainla upload2 gambar2 d fb tu semua eww (kidding)...baik i disini ja cerita panjang lebar..syawal 14 kan baru? i x kira sangat.
Jadi raya tahun ni. x tau la nak cakap macam mana. nak kata best tu...mm best2 casual saja. i lebih prefer keadaan last year sebab my famili members hampir semua ada dan meriah. Tahun ni ok la.  tapi macam kelam kambut skit. kelam kabut i lain ye, i fikif banyak pn boleh jadi kelam kabut...ok la ritu i start cuti 12hb. memang sudah menjadi kebiasaan mana-mana i bekerja i akan start bercuti seminggu atau 3 4 hari sebelum raya i memang dah sesiap cuti. sebab i bab raya mood akan turn on sampai i akan fokus bekerja. sebab tu i hairan jugakla s…