Skip to main content

Slug: Terima Kasih

Assalamualaikum bloggie, hari ni x tau la nak buat apa, tadi lelepak kejap dengan kawan, balk rumah terus lah bukak cita tv 3, cerekaram tapi ntahla macam x da mood nak tengok, tajuk x boleh blah, kolam cinta. Tak tertarik langsung aku nak tengok. Tapi tadi terlepas satu drama kegemaran pulaak,,, Cinta 100kg. wei aku ayan weii drama hihih..ok cecukupla drama.

Seperti biasa aku belek hp, lepas tu nampak pulak ni..sejenis penghargaan okey! hihih, ini bermaksudkan ada jugakla reader aku kan, (kalau xda pun, aku buat blog ni macam diari pun ok bah)..apapun terima kasih member aku ni, well sebenarnya kitorang kan selalu jugakla WA, boleh kata hari-hari kot hihih, ada sajala kitorang bual-bualkan (bual apa tu aku xleh la aku nak cerita) so biar aku dengan member aku ni sajo yang tau. yang x menahan tu, sibuk caner pun..sempat tu update..hahaha..maybe member aku ni fikir..mamat ni dah kenapa kan?


Alhamdulillah aku percaya satu benda, kalau kita percaya pada sahabat, susah senang pasti kita akan menghargai sesuatu walau kita terima 5 sen pun, macam kitorang bercerita cerita tu, mesti mau selit sikit kata-kata motivasi, mesti mau be positif dan sayangi dirimu, macam tu..dan bila kita terima kata-kata kebaikan dan semua hari tu akan menjadi senang, termasuk berdoa pada Allh tu memang wajibla kan. Macam aku, aku pilih orang denga siapa aku nak cakap sebab aku ni dah berapa kali dah dikenakan orang yang tak bertanggungjawab  yang macma kimk..

Ok la aku pun tak nak cakap apa lagi, sebab fikiran aku dah masuk kelain...(nak stereka baju, nak tido, esok nak memain dengan kuceng, bla- bla bla)..jadi baik kau berhenti disini sahaja dulu.. kepada member itu, Terima Kasih.

End.






Comments

Popular posts from this blog

Slug: Kanibal

Assalamualaikum. Hari ni seperti biasa aku duduk kat umah. Malas betul bergerak a.k.a malas. Tadi aku baru baca paper online. Aku nak share satu artikel yang baru kejap tadi aku baca.


LONDON: Seorang lelaki yang merakam gambarnya ketika memotong mayat kekasih sebelum menghantar bahagian tubuh mangsa kepada ahli politik di Kanada, kini diburu di seluruh Eropah. Luke Magnotta yang disyaki melakukan kanibalism, berlepas dari Kanada ke Perancis selepas memuatnaikkan rakaman pembunuhan itu di Internet. Polis Britain bimbang bintang porno berkenaan kini berada di negara itu.

Enam bulan lalu, dia menginap di sebuah bilik di Fusilier Inn, Wembley, di London Utara, ketika datang untuk bersiar-siar ke negara itu.

Ketika di Britain, dia disoal oleh wartawan selepas memuatnaikkan filem dalam Internet yang menunjukkan seekor ular diberi makan seekor anak kucing.

Dalam e-mel kepada akhbar The Sun pada Disember lalu, dia berkata: “Anda akan mendengar lebih banyak lagi daripada saya. Selepas ini, mangsa bu…

Slug: Kembali tapi kekok

Assalamualaikum...bloggiesss.ya Aulloh akwardnya rasa..haaha, xtau nak cakap apa..rindunya nak 'cakap-cakap' sini. kalau blog ni seseorang dah lama aku peluk ketat, cium lumat..eh?haha..hmm..ntahla, aku baru rasa nak update setelah sekian lama! hmm..ok permulaan sekali..aku sihat (walaupun xda sapa bertanya), Alhamdulillah, karier ok (walaupun..mata naik atas). ..
Sebenarnya  tadi aku tengah bebuat kerja-kerja office d rumah ni sambil bertemankan radio Nasional FM( bukan  era atau mix FM k) dgn secangkir teh..sebab dulu kan time macam ni ada segmen pilihan bersama masa tu kan radio muzik..ke aku sejenis ketinggalan wei?haaha
Tadi kacau kejap sebab aku nak buka blog tapi lupa password, alaaaa..terpaksa tenang kejap and pepelan igt balik...untung igt..kalau x dapat buka tadi, caner nak luah perasaan kan?nak luahkan dengan orang lain pn ssh skg ni..asik kejap je kejap kejap je..sudahnya kejap tu sampai kesudah..macam mana byk socmed ni, tetap my bloggie tetap jadi keutamaan cuma…

Slug: Selamat Hari Raya 2017

Assalam. geng..husband baru buka blog. Ya Allah Kenapala sampai hari ni husband masih x boleh move on? hari ni berbelah bagi sangat sebab x tau nak buat apa, malas pun ada, lapar pun ada sudahnya makan jugakla tapi makan saki baki kuih ada ni ha..kuih bangkit nenek kau..

Alhamdulillah is last day syawal kan, sebenarnya x tau pun, kalau x sebab group2 whatsapp yang gigih minta maaf kununnya sebab last day syawal, xdanya husband kisah pun pasal last2 day ni, i mean..buat pa kan?eeii macam palsu la.

Tapitu la i pun macam orang lain jugak la, nak jugak kan sharing is caring hehehe, tapi tu la macam mana plan pun tapi ada ja kekurangannya, nak ambil gambar keluarga still x jadi, so cuma dapat yang ini sahaja. yang ni pun i just pick pictures randomly form my phone sebab malas mau pilih, sama je muka kan..ermm ok memulakannya  adalah gambar i haaha...




My sister's happy family, uncle miss u faz! 
Of course me and madre
My sister, mum di tengah  and sister in law.. yang ni masa first sya…