Skip to main content

Slug: Terima Kasih

Assalamualaikum bloggie, hari ni x tau la nak buat apa, tadi lelepak kejap dengan kawan, balk rumah terus lah bukak cita tv 3, cerekaram tapi ntahla macam x da mood nak tengok, tajuk x boleh blah, kolam cinta. Tak tertarik langsung aku nak tengok. Tapi tadi terlepas satu drama kegemaran pulaak,,, Cinta 100kg. wei aku ayan weii drama hihih..ok cecukupla drama.

Seperti biasa aku belek hp, lepas tu nampak pulak ni..sejenis penghargaan okey! hihih, ini bermaksudkan ada jugakla reader aku kan, (kalau xda pun, aku buat blog ni macam diari pun ok bah)..apapun terima kasih member aku ni, well sebenarnya kitorang kan selalu jugakla WA, boleh kata hari-hari kot hihih, ada sajala kitorang bual-bualkan (bual apa tu aku xleh la aku nak cerita) so biar aku dengan member aku ni sajo yang tau. yang x menahan tu, sibuk caner pun..sempat tu update..hahaha..maybe member aku ni fikir..mamat ni dah kenapa kan?


Alhamdulillah aku percaya satu benda, kalau kita percaya pada sahabat, susah senang pasti kita akan menghargai sesuatu walau kita terima 5 sen pun, macam kitorang bercerita cerita tu, mesti mau selit sikit kata-kata motivasi, mesti mau be positif dan sayangi dirimu, macam tu..dan bila kita terima kata-kata kebaikan dan semua hari tu akan menjadi senang, termasuk berdoa pada Allh tu memang wajibla kan. Macam aku, aku pilih orang denga siapa aku nak cakap sebab aku ni dah berapa kali dah dikenakan orang yang tak bertanggungjawab  yang macma kimk..

Ok la aku pun tak nak cakap apa lagi, sebab fikiran aku dah masuk kelain...(nak stereka baju, nak tido, esok nak memain dengan kuceng, bla- bla bla)..jadi baik kau berhenti disini sahaja dulu.. kepada member itu, Terima Kasih.

End.






Comments

Popular posts from this blog

Selamat Berpuasa 2018

2:20am.Assalamualaikum bloggie. baru ada masa jejengok blog bloggie sambil dengar sportify ni ha. Macam ni la bloggie, kalau dengar lagu2 jiwa ni i rasa macam loser skit. yela dah la tengah malam-malam buta,sensorang pulak tu. nanges x berlagu la jawabnya. x la mcm sesetengah tu kan dah bercouple, berpasangan boleh 'berpelukan' semalaman eh...haaha..i? hanya mampu duduk belakang pintu ni menyendiri...urghhh nak hug jugakk..😣😣
My last update tu pasal kak m kan? hmm malas nak update lagi pasal dia bloggie..kang i membawang bawang disini macam masa x sesuaikn? i nak membawang dengan rerakan pn susah jugak sebab sesetengah rakan ni ada bermacam macam jenis, ni pun baru dapat tau jugak tapi ahhh malas la cakap2..yang sejenis jugak best ehhh....lagipn ramadan mood katanya kan?yang pastinya i dah x ambil port pasal dia ni lagi dah..cuci tangan. i nak update lagi satu kisah pasal sorang tu tapi pun malas jugak..haih tah papala manusia macam ni..baik didepan ibarat sesuci embun pagi…

Slug: Semester 3 (Bahagian 4) - MCC

12:08AM.Assalamualaikum, ok aku tengah berusaha disini ok. Berusaha untuk memudahkan perjalanan masa dan tugas-tugasku sebagai student (walaupun hanya separuh masa) dengan membuat mencari baha-bahan. Tapiiii, tak taula, aku macam x boleh fikir benda-benda. Just terbaca group whatsapp tadi ada yang dah nak submit assignments, sedangkan aku belum mula apa2?matilanak kalau macam ni.
Idea ada tapi macam biasa x tau macam mana mahu mulakannya, bukankah perkara paling susah itu ialah memulakan sesuatu?hehe..jadi sementara tu aku update la disini apa yang patut. tadi sempatla juga bersembang sembang, membawang sikit dengan pengarah/ pensyarah / tutor tadi ni, semua ada tau dan aku adala jugak bertanya-tanya sedikit dengan soalan-soalan ni sambil adalah sedikit cerita peribadi disusuli dengan hilai tawa yang macam palsu sikit (sebab x rasa lucu and i hv too). dan bila aku start bertanya dan memberitahu dengan mudahnya mereka menjawab salan ni x susah dan very straight foward katanya. 
dan te…

Slug: Selamat Hari Raya 2018

Assalamualaikum pemirsah hehe. I sebenarnya masih malas-malas lebaran Malas update blog, malas study apatah lagi bekerja..tapi kalau tak bekerja nanti anak-anak nak makan apa kan? eh.. Tapi tula i kena update jugak pasal raya nanti sampi habis syawal x update cam x berapa best kan sebab setiap tahun kena ada entry raya. xmainla upload2 gambar2 d fb tu semua eww (kidding)...baik i disini ja cerita panjang lebar..syawal 14 kan baru? i x kira sangat.
Jadi raya tahun ni. x tau la nak cakap macam mana. nak kata best tu...mm best2 casual saja. i lebih prefer keadaan last year sebab my famili members hampir semua ada dan meriah. Tahun ni ok la.  tapi macam kelam kambut skit. kelam kabut i lain ye, i fikif banyak pn boleh jadi kelam kabut...ok la ritu i start cuti 12hb. memang sudah menjadi kebiasaan mana-mana i bekerja i akan start bercuti seminggu atau 3 4 hari sebelum raya i memang dah sesiap cuti. sebab i bab raya mood akan turn on sampai i akan fokus bekerja. sebab tu i hairan jugakla s…