Skip to main content

Slug: Selamat Hari Raya 2017

Assalam. geng..husband baru buka blog. Ya Allah Kenapala sampai hari ni husband masih x boleh move on? hari ni berbelah bagi sangat sebab x tau nak buat apa, malas pun ada, lapar pun ada sudahnya makan jugakla tapi makan saki baki kuih ada ni ha..kuih bangkit nenek kau..

Alhamdulillah is last day syawal kan, sebenarnya x tau pun, kalau x sebab group2 whatsapp yang gigih minta maaf kununnya sebab last day syawal, xdanya husband kisah pun pasal last2 day ni, i mean..buat pa kan?eeii macam palsu la.

Tapitu la i pun macam orang lain jugak la, nak jugak kan sharing is caring hehehe, tapi tu la macam mana plan pun tapi ada ja kekurangannya, nak ambil gambar keluarga still x jadi, so cuma dapat yang ini sahaja. yang ni pun i just pick pictures randomly form my phone sebab malas mau pilih, sama je muka kan..ermm ok memulakannya  adalah gambar i haaha...




My sister's happy family, uncle miss u faz! 

Of course me and madre

My sister, mum di tengah  and sister in law.. yang ni masa first syawal lepas solat sunat aidilfitri hari tu terus semua manusia dalam ni kelaparan. 

my bro and brother in law


Antara Juadah, Buras and ayam masak likuk tu memang wajib la, sudah menjadi tradisi that dua juadah ni mesti ada..x boleh xda. Yang pakai baju serba putih tu, ko jangan memain babe haaha...big boss tu ya, jangan sesekali di bantah cakapnya, kelak mendapat la kau haaha.. 




I xtau apa kena dengan kitorang disini tapi yang pasti gambar ni win!! adik i la ni..eee haaha..

Yang ni masa adik last day, well baru raya ketiga terus mau balik, ok faham orang ada suami, kerjaya.. i baru bangun and my bapak tetiba panggil.. fauzi, jul, malia..sini kamu bapak kasi tengok kamu tanah2 kita dari bla bla bla.. 
dan setelah semua perbincangan  pasal tanah-tanah telah dimeterai...Kemainnn ya.. dah dapat tanah sorang selot.happy!hmm.. btw, view ni mcm nice..


My bro sejenis selamba  with future sister in law..amin!

and yang penting jugak budak-budak la kan yang paling happy, masa ni macam biasa activiti menziarah kubur arwah







sorry geng its our cute moment time huhu..tepi skit..



nak jugakkk..ok bye..


hummm insyaAllah next raya nanti i akan betul2 plan ambil gambar yang proper2 yang manis. iakan pastikan semua jangan tido selepas makan..tetiba. 

End.





Comments

Popular posts from this blog

Slug: Kanibal

Assalamualaikum. Hari ni seperti biasa aku duduk kat umah. Malas betul bergerak a.k.a malas. Tadi aku baru baca paper online. Aku nak share satu artikel yang baru kejap tadi aku baca.


LONDON: Seorang lelaki yang merakam gambarnya ketika memotong mayat kekasih sebelum menghantar bahagian tubuh mangsa kepada ahli politik di Kanada, kini diburu di seluruh Eropah. Luke Magnotta yang disyaki melakukan kanibalism, berlepas dari Kanada ke Perancis selepas memuatnaikkan rakaman pembunuhan itu di Internet. Polis Britain bimbang bintang porno berkenaan kini berada di negara itu.

Enam bulan lalu, dia menginap di sebuah bilik di Fusilier Inn, Wembley, di London Utara, ketika datang untuk bersiar-siar ke negara itu.

Ketika di Britain, dia disoal oleh wartawan selepas memuatnaikkan filem dalam Internet yang menunjukkan seekor ular diberi makan seekor anak kucing.

Dalam e-mel kepada akhbar The Sun pada Disember lalu, dia berkata: “Anda akan mendengar lebih banyak lagi daripada saya. Selepas ini, mangsa bu…

Slug: Kembali tapi kekok

Assalamualaikum...bloggiesss.ya Aulloh akwardnya rasa..haaha, xtau nak cakap apa..rindunya nak 'cakap-cakap' sini. kalau blog ni seseorang dah lama aku peluk ketat, cium lumat..eh?haha..hmm..ntahla, aku baru rasa nak update setelah sekian lama! hmm..ok permulaan sekali..aku sihat (walaupun xda sapa bertanya), Alhamdulillah, karier ok (walaupun..mata naik atas). ..
Sebenarnya  tadi aku tengah bebuat kerja-kerja office d rumah ni sambil bertemankan radio Nasional FM( bukan  era atau mix FM k) dgn secangkir teh..sebab dulu kan time macam ni ada segmen pilihan bersama masa tu kan radio muzik..ke aku sejenis ketinggalan wei?haaha
Tadi kacau kejap sebab aku nak buka blog tapi lupa password, alaaaa..terpaksa tenang kejap and pepelan igt balik...untung igt..kalau x dapat buka tadi, caner nak luah perasaan kan?nak luahkan dengan orang lain pn ssh skg ni..asik kejap je kejap kejap je..sudahnya kejap tu sampai kesudah..macam mana byk socmed ni, tetap my bloggie tetap jadi keutamaan cuma…

Slug: Lagu Minggu Ini 31- Memang Harus Pisah (Rio Febrian)

Assalam blogie. hmmm minggu dua minggu ni minggu sibuk yang teramat sibuk, dulu pernah janji dengan diri sendiri, jangan bawa balik kerja-kerja office tapi gedik juga nak  bawak. Aduh mak, cecepatla settle hal-hal kilang ni, aku x sanggup la, x larat, x kuat..hmmm.. Esok pula plan nak pergi awal untuk settle kan benda-benda ni semua, pastu cecepatla kilang tu maintenance. 
Dalam aku sesibuk tu, lagu ni selalu dalam playlist jugakla, macam dua minggu jugakla aku dengar, dan ni je yang aku dengar haaaha, feeling nyah!haaha..aku ingat seseorang la actually.. sepertinya macam dah lama kot tak text. last sekali tu ,' jap ea' tu ayat last dari org tu..jap ea tu sampai sudah kot, aku nak text balik cam segan-segan kumbang pula, kang dalam hati org tu 'hek eleh mamat ni, dah org hint2 tu x fhm2 pulakkan' haa centu..
Ok fine, aku sejenis manusia boring, lagipun org tu kepunyaan org, susah jugak la kot. hmmm tapi x pa la, janji aku tgk dari jejauh ja la, janji happy. Wake up Fa…